Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

S Rozálií rozkvete každá svatba

PR článek

Zařizování každé svatby je velmi náročné a to nejen z pohledu organizace. Vždy je potřeba mnoho věcí zařídit a obstarat. Od některých starostí vám mohou ulevit odborníci. S výběrem vhodných květin a výrobou květinové dekorace pomohou v Květinovém ateliéru Rozálie.

Čím se vaše služby vyznačují?
Pravidelně se účastníme svatebních veletrhů a vždy se snažíme přijít s něčím novým, jiným. Jeden rok jsme se ve spolupráci s freshevents.cz zaměřili na zimní svatby. Vytvořili jsme dekorace z jehličí a šišek a uvázali kytici pro nevěstu z materiálů, které jsou v zimě dostupné. Společně se nafotily profesionální fotky svatby a výsledek byl prezentován na svatebním veletrhu. Musím říct, že se to povedlo a naše společná kompozice byla dokonce vyhlášena za nejlepší prezentaci daného ročníku. Povedlo se nám ukázat, že i v zimě lze připravit svatbu se vší parádou tak, aby to vypadalo hezky a zcela přirozeně.

Co vše jste schopni na svatbu zajistit?
Jelikož jsme květinový ateliér, zajišťujeme na svatby především květiny a květinová aranžmá. Vše se odvíjí od požadavků našich klientů. Standardně vážeme kytici pro nevěstu, kytice pro maminky a družičky, korsáž pro ženicha, svědky, vyrábíme dekorace na vozidla, výzdobu na stoly a veškerá květinová aranžmá, která souvisí se svatbou. Dekorujeme dorty živými květy, vyrábíme květinové šperky. Prostě vše, co si přeje zákazník. Mimo jiné můžeme zajistit například i kočár s koňmi a kočím.

Jaké další služby nabízíte?
Pokud se snoubenci rozhodnou, že si své ano chtějí sdělit na neobvyklém místě můžeme například zapůjčit bílou dřevěnou bránu se stolkem. Ta se nazdobí organzou, závěsy, doplní se květy a celkově se upraví podle představ novomanželů. Můžeme ji také vyrobit z balónků a nabízíme i hromadné vypouštění heliových balonků svatebčany. Balonky jsou výborné, protože dokážou relativně snadno pozvednout a proměnit interiéry. Mohou se ale použít i tam, kam se s květinami nedostanete, třeba do porodnice.

Co příprava svatebních květin a dekorací obnáší?
Vše je o čase a plánování. Pokud je na přípravu dostatek času, lze zajistit téměř cokoliv. Proto je velmi důležité si nejprve rezervovat termín, potom by zákazníci měli přijít minimálně dva až tři týdny předem a s floristkou vyplnit náš svatební formulář.  Nevěsta by již měla vědět barvu a střih šatů, které jsou pro návrh tvaru květiny důležité. Na základě tvaru postavy, barvy vlasů, očí a již zmíněných šatů floristka pomůže s výběrem vhodných květů pro svatební kytici.

Odkud jsou vaše květiny?
Většina květin ať již řezaných, či hrnkových je z holandské burzy, kam se sváží květiny od pěstitelů z celého světa. Snažíme se také podporovat české pěstitele, a proto ve velké míře nabízíme květiny, které se pěstují u nás v Čechách. Rostlina, která tady vyrostla, je na naše prostředí zvyklá a více vydrží.

Jaké květiny jsou podle vás v současnosti nejpopulárnější?
Dalo by se říci, že svatební floristika je svázaná tradicemi a skutečně je pravdou, že nevěsty nechtějí moc experimentovat. Často hledají inspiraci na sociálních sítích a za námi přijdou s přesnou představou, fotografií, jak má květina vypadat.  V loňské sezoně byl zvýšený zájem o kytice z lučního kvítí a z drobnějších kvítků, které vkusně doplňují například klasy obilovin. Celkově je poptávka po vzdušnější vazbě.

Čím by se měly nevěsty při výběru kytice řídit?
Každý má jinou představu a pojetí krásy, a proto bych nerad vytvářel nějaká pravidla. Květiny by měly „pouze“ doplňovat nevěstu a podtrhnout významnost daného okamžiku. Z tohoto důvodu drobnějším a štíhlým nevěstám doporučujeme menší například kulatou kytici. Když je naopak nevěsta plnoštíhlá, kytice by měla být větší, aby ženě lichotila.

Jaké byly vaše začátky?
Květinový ateliér Rozálie vznikl v únoru 2014. Když jsme začínali, chtěli jsme to uchopit jinak, a proto jsme se rozhodli, že už samotné prostory by měly být něčím zvláštní. Interiér jsme proto doplnili historickým nábytkem. U babičky na půdě jsme našli staré kredence a vdechli jsme jim nový život. Chtěli jsme také, aby si zákazníci mohli koupit všechny dekorace, které v obchodě naleznou.

Máte nějaké vize do budoucna?
Přemýšlíme, že začneme pěstovat něco svého. Hodně se nám líbí nápad, kdy si nevěsty mohou samy vybrat a natrhat květy přímo na políčku. Floristky jim květy následně svážou v úhlednou kytici.

Autoři | Foto Květinový ateliér Rozálie

Štítky květiny, svatba, svatební kytice, Květinový ateliér Rozálie, nevěsta, kytice, dekorace, ateliér, květ, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S Rozálií rozkvete každá svatba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.