Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Václav Král trénuje hokejovou základnu Motoru a v květnu otevře Královskou školku

PR článek

Hokejový kanonýr původem ze Strakonic Václav Král odehrál v dresu Českých Budějovic pět extraligových ročníků a prostřílel se až do seniorské reprezentace České republiky. Aktivní hokejovou kariéru opustil relativně brzy. Vrhl se na podnikání a práci s mládeží. Tyto aktivity nyní spojí otevřením Královské školky a Salonu King.

Hokejový útočník s čichem na góly ovládl v sezoně 1998 – 1999 extraligové bodování a patřil k pevným oporám českobudějovického klubu. Václav Král ve třiatřiceti letech po úspěšném působení ve slovenské extralize dobrovolně skončil s profesionální kariérou. „Narodila se nám dcerka Janička a chtěl jsem se více věnovat rodině. Navíc jsme pár let předtím s manželkou Janou rozjeli provoz penzionů a solné jeskyně,“ vysvětluje.

Václav Král pravidelně trénuje s Old Boys českobudějovického Motoru a je stálým členem veteránské reprezentace České republiky. „Působení ve veteránském nároďáku je čest. Navštěvujeme zajímavá místa, kam bychom se jinak nepodívali,“ váží si pravidelných nominací.

V současné době vkládá Král většinu času a energie do podnikání. V Novohradských horách provozuje dva Penziony King a nedaleko od Českého Krumlova Chatu King. V roce 2005 otevřeli s manželkou v Resslově ulici v Českých Budějovicích, solnou jeskyni Grotto, jako vůbec první v jižních Čechách. Veškerou svou činností inklinují Královi ke zdravému životnímu stylu a protože jsou činorodí, rozhodli se rozšířit své služby.

Solná jeskyně Grotto se stěhuje k novému Salonu King

V novostavbě na pozemku bývalých českobudějovických kasáren ve Čtyřech Dvorech otevřou počátkem května Královskou školku a Salon King. „Zvolili jsme lokaci v sousedství mokřadového parku, asi sto padesát metrů od Hokejového centra Pouzar. Okolní přírodu zaplňují atrakce pro děti, vede tudy cyklostezka. Solnou jeskyni stěhujeme z pronajatých prostor konečně do vlastního. Bude součástí našeho salonu,“ doplňuje Král.

Samozřejmostí v salonu budou již zavedené masérské služby, které zajišťuje i přímo v solné jeskyni Václavova sestra Zuzana. „Pokračovat bude provoz solária, vibra systému a kosmetika. Nabídneme prostornější kavárnu, dětský koutek a terasu, i  oplocené dětské hřiště. Postupně chceme služby rozšířit o wellness, vířivku, solnou nebo finskou saunu, pedikúru a kadeřnictví. Určitě dojde na spolupráci s fyzioterapeutkou Markétou Berchovou, do budoucna snad i se Soňou Srbovou, která dělá baňky a Dornovu metodu,“ vypočítává hokejista, podnikatel.

Královská školka přivítá prvních dvanáct dětí

Všude bude bezbariérový přístup, aby i nadále ke stálým uživatelům solné jeskyně a dalších služeb mohli patřit klienti z českobudějovické Arpidy nebo lidé v důchodovém věku. Na masáže u Zuzany Králové si naopak zvykli někteří dorostenci a junioři hokejového Motoru. Dále se má prohlubovat spolupráce s klubem, hlavně s mládeží.

Prvních dvanáct dětí ve věku od jednoho do šesti let přivítá od května Královská školka. „Otevíráme mateřskou školu s individuálním přístupem a zaměřením na sport, vyváženou stravu a anglický jazyk. Plánujeme nepřetržitý provoz i o prázdninách a víkendech a věříme, že toho rodiče rádi využijí. Dvěma skupinách po šesti dětech se budou plně věnovat dvě učitelky. A naše školka bude výjimečná i tím, že děti budou v rámci denního režimu školky navštěvovat pravidelně solnou jeskyni,“ vysvětluje s úsměvem Václav Král.

Štítky společnost, sport, hokej, školka, podnikatel, Václav Král, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, jeskyně, Česko, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Král trénuje hokejovou základnu Motoru a v květnu otevře Královskou školku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.