Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Český Krumlov je opět kouzelný! Letos mu přeje i krásné počasí

Byla to pohoda. Chtělo by se napsat jarní, ale ve skutečnosti byla letní. Zábavné odpoledne v Pivovarských zahradách v Českém Krumlově v rámci tradičního Kouzelného Krumlova vytáhlo lidi z domovů, aby si užili kulturu, nebo jen poseděli a pokecali. Uvolněná atmosféra byla až nakažlivá. Jako by se konečně čas zastavil a nikdo nikam nespěchal.

Na své si poslední dubnový den při Kouzelném Krumlově přišly především děti. V zahradách bylo několik atrakcí, na které se stály dlouhé fronty – například trampolína či skákací hrad. Kromě toho si ale nejmenší návštěvníci mimo jiné užili i skákání v pytli nebo rukodělnou tvorbu. Zkrátka na každém metru něco. A zadarmo, hodí se dodat.

Na místě měly svá stanoviště nejrůznější organizace a sdružení, například Centrum pro pomoc dětem a mládeži, Kocero či Český červený kříž. Zájemci si u nich mohli vyzkoušet různé činnosti a dozvědět se zajímavosti o jejich práci.

Relaxovat se dalo i u velkého pódia, kde odpoledne vystupovaly dětské soubory jako třeba folklórní Jitřenka. A kdo se nechtěl ničeho účastnit a pouze lenošit, mohl si prostě jen lehnout do trávy a odpočívat. I to několik lidí praktikovalo.

Kouzelný Krumlov v Pivovarských zahradách zkrátka připomínal uvolněnou zahradní slavnost uprostřed rušného města. Právě to je nejspíš cílem, který se daří plnit. A když už vám přišlo, že je šum kolem vás silnější, stačilo přejít do areálu sousedních klášterů, které byly hotovou oázou klidu. Nádherné místo, jenž si návštěvníky dokáže podmanit.

Pořadatelé nelhali, Krumlov byl v uplynulých dnech v lecčem kouzelný. Vlastně stále je. V rámci akce se dnes koná Májové odpoledne otevřených muzeí a galerií, které nabízí například interaktivní expozici pro rodiny s dětmi v Klášterech Český Krumlov či bylinkovou inspiraci v zahradě Kouzelné bylinky.

Štítky společnost, kultura, zábava, Kouzelný Krumlov, děti, zahrady, Český Krumlov, zahrada, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov je opět kouzelný! Letos mu přeje i krásné počasí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.