Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Roudenský srdcař Zdeněk Zuntych slaví šedesátku

Právě dnes, v úterý 8. května, slaví významné životní jubileum, nádherné šedesáté narozeniny, Zdeněk Zuntych, dlouholetý funkcionář TJ Malše Roudné. Do fotbalového povědomí se zapsal i jako novinář a autor několika publikací o historii regionálního fotbalu. Dnešního oslavence znají z mnoha příspěvků i čtenáři Budějcké Drbny.

Rodák z Mladoboleslavska je odchovancem Sokola Řepov, později hrál v Auto Škoda Mladá Boleslav. V Českých Budějovicích zakotvil natrvalo v roce 1992. A protože na staré hřiště Roudného to měl nejblíže, začal od konce roku 1993 působit ve výboru oddílu Malše.

Na jeho první kroky fotbalového týmu v Roudném si dobře pamatuje současný předseda Libor Šolc. „Na příchod Zdeňka do Roudného si vzpomínám v souvislostech, že se začal objevovat na trénincích žáků. Tehdy bylo v Roudném pouze jedno družstvo žáků, v němž hráli kluci od šesti let společně s patnáctiletými,“ vzpomíná na časy staré čtvrt století.

Když byl Zdeněk Zuntych aktivním činovníkem, klub se pohyboval na úrovni nejnižší krajské soutěže a bojoval o holou záchranu. „Bylo to od doby, kdy áčko mužů hrálo I. B třídu,“ připomíná Šolc. „Později zažil několik postupů i pádů, byl u zrození založení mládežnických kategorií všech mužstev Malše a samozřejmě u stavby nového areálu, který jsme po povodních 2002 na poli začali budovat,“ jmenuje Šolc. Posledním přídavkem jsou dvě umělé hrací plochy na roudenském E.ON stadionu.

Libor Šolc vytvořil se Zdeňkem Zuntychem sehraný tandem i mimo fotbal. „Nemůžu opomenout ani to, že jsme spolu téměř deset roků pracovali i v zaměstnání. Zdeněk je výborný kamarád, spravedlivý a férový člověk a neskutečný srdcař, který neopouští své okolí ani ve chvílích, kdy se něco nedaří. Mně osobně život neskutečně obohatil, jak ten sportovní, tak i osobní. Vždy umí rozlišovat věci s nadhledem a citem. Zdeňka si nesmírně vážím a přeji mu do dalších roků hlavně zdraví, to ostatní, jak vždycky sám říká, si odpracujem,“ charakterizuje oslavence Šolc.

Na funkcionářském poli byl Zdeněk Zuntych na začátku druhého tisíciletí předsedou Okresního fotbalového svazu České Budějovice. Mnoho let se věnuje fotbalové historii. Je autorem jedinečné publikace 100 let SK Dynamo České Budějovice (2005), společně s historikem Michalem Průchou vydal knihy Jihočeské fotbalové kluby (2013) a Zlaté okamžiky českobudějovického fotbalu (2017). V současné době oba pracují na dalším unikátním kousku z dějin jihočeského fotbalu.

Za Budějckou Drbnu přejeme oslavenci Zdeňku Zuntychovi ještě hodně pracovních i životních úspěchů a pevné zdraví! 

Autoři | Foto bruno groening | Zdroj Jihočeský fotbal

Štítky sport, fotbal, narozeniny, oslavenec, Zdeněk Zuntych, České Budějovice, Drbna.cz, TJ Malše Roudné, SK Dynamo České Budějovice, Roudný, ŠKODA AUTO a.s., Malše, E.ON, okres Mladá Boleslav, Řepov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudenský srdcař Zdeněk Zuntych slaví šedesátku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.