Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeské nemocnice loni hospodařily se ziskem 69 milionů

Jihočeské nemocnice loni hospodařily se ziskem více než 69 milionů korun. Je to zhruba stejný výsledek jako v roce 2016. Holding, který se skládá z osmi zdravotnických zařízení, zřizuje Jihočeský kraj. Letos mají nemocnice v plánu investovat do svého rozvoje 1,7 miliardy korun.

Největší podíl na krajském výsledku měla i loni českobudějovická nemocnice. Hospodařila se ziskem téměř 47 milionů korun. Naopak nejmenší zisk měla nemocnice v Dačicích, kde šlo o 15 000 korun. „Všechny jihočeské nemocnice hospodařily s kladným výsledkem, nicméně u těch malých je vidět pnutí, kdy se pohybují těsně kolem nuly, aby nespadly do červených čísel,“ řekla jihočeská hejtmanka Ivana Stráská. Podle ní to ovlivňuje řada faktorů. Nemocnice například zvyšovaly mzdy svým zaměstnancům, na což podle ní nereagovala úhradová vyhláška, která zajišťuje peníze od zdravotních pojišťoven. 

Největší investice pro letošní rok plánuje opět českobudějovická nemocnice. Chystá projekty za více než 760 milionů korun. Investice v řádech desítek a stovek milionů korun připravují i další nemocnice v regionu. „Jedná se o nákupy zdravotnických přístrojů nebo o stavební projekty,“ řekla Stráská. Ve velkém zisku byla i písecká nemocnice (11,5 milionu).

Autoři

Štítky nemocnice, hejtmanka, hospodaření, Jihočeský kraj, Nemocnice České Budějovice, Ivana Stráská, Nemocnice Dačice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice loni hospodařily se ziskem 69 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.