Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Předseda vlády dorazil do Budějc. Lidé ho uvítali protibabišovskými pokřiky

, aktualizováno 5. června 2018, 13:27

Předseda vlády Andrej Babiš s dalšími členy vlády dnes, v úterý 5. června, zavítal do Českých Budějovic. Svou návštěvu zahájil na místě výstavby budějckého obchvatu a dále pokračoval na vlakové nádraží, kde ho čekal uvítací sbor lidí, kteří na jeho adresu provolávali odmítavá hesla jako STBáka v Budějcích nechceme.

„Nelíbí se mi chování celé vlády, nelíbí se mi, jak se chová Bureš a jak korumpuje všechny lidi, kteří mu důvěřují. Důchodcům slibuje navýšení, dětem rozdává bonbony a podplácí si celý stát. Jak na tom budou naše děti, nebo moje vnoučata? Když to teď všechno rozdá, tak jak to bude za pět za deset let? Vždyť to dědictví budou dědit naše a vaše děti,“ vyjádřila se Lenka Honerová z Českých Budějovic.

ČTĚTE TAKÉ: Premiér v demisi Babiš s ministry míří na jih Čech. Návštěvu načne na stavbě obchvatu Budějc

Do programu návštěvy je zařazeno ještě jednání vlády s Radou Jihočeského kraje, jednání se starosty, návštěva Tréninkového centra mládeže Složiště a vláda také navštíví budějckou nemocnici a zúčastní se tiskové konference v Domě kultury Slavie.

AKTUALIZOVÁNO: Se svými požadavky a stížnostmi se na vládu obraceli starostové obcí

Starostové při setkání s vládou aktivně mluvili o všem, co je trápí. Ať už je to nepřipravená novela stavebního zákona, který prý brzdí všechny akce. Štve je také, když připraví žádost o dotaci, a byť pracně splní všechny požadavky, stejně na ni nedosáhnou, protože už nezbydou peníze. Probírali také opravy silnic. O „finanční dokrmení“ stavby zimního stadionu žádal místostarosta Třeboně Zdeněk Mráz.

„Máme všechno připravené, většinu peněz dáváme ze svého, ale chybí nám dvacet milionů korun, najděte je někde a dokrmte nám tuhle důležitou akci,“ žádal Mráz. „Určitě se někde peníze najdou, že paní kolegyně,“ přehodil požadavek Babiš na ministryni Dostálovou. „A připište si tam Netolice,“ podotkl nahlas tamní starosta.

Dlouhá debata se točila kolem otáčivého hlediště v Českém Krumlově. Starosta Dalibor Carda vyzval vládu, aby se příslušné ministerstvo postaralo o tento světový unikát. Vysvětlil, že je to pro Krumlov neúnosné břemeno. „Je to v Krumlově, hraje tam Jihočeské divadlo,“ odvětil ministr.

Štítky premiér, vláda, Andrej Babiš, návštěva, výjezd, prohlídka, České Budějovice, peníze, Český Krumlov, Zdeněk Mráz, Klára Dostálová, Česko, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Předseda vlády dorazil do Budějc. Lidé ho uvítali protibabišovskými pokřiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.