Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Festival Dobrovol živí dobrou věc. Díky němu mohou děti s mentálním postižením na letní tábor

Dobrovolnické centrum Diakonie Rolnička pořádá v sobotu 16. června tradiční hudební festival Dobrovol, při kterém nebudou chybět ani doprovodné aktivity jako například slackline či bodyzorbing. Výtěžek festivalu je opět určen na činnost dobrovolnického centra Rolničky, které pomáhá dětem i dospělým s mentálním a kombinovaným postižením. Pomáhat se bude v areálu kempu TJ Spartak Soběslav od 13:30.

„Chceme, aby si program festivalu užili malí i velcí. Začínáme v půl druhé odpoledne a kromě koncertů se návštěvníci mohou těšit i na bohatý doprovodný program,“ říká Renata Štaubrová, koordinátorka dobrovolníků v Diakonii Rolnička.

Od 13:30 se rozjíždí doprovodný program a hudební vystoupení mimo hlavní pódium. Těšit se můžete na táborské UMAJAM nebo rytmický soubor Hakuna Matata. Kromě toho mohou návštěvníci festivalu shlédnout loutkové představení souboru Drak’n’Roses a rolničkovskou adaptaci „Limonádového Joa“ v podání klientů Diakonie Rolnička. Připraveno bude také kadeřnictví pro malé pankáče, dobrostřelnice, lukostřelba, slackline, bodyzorbing a několik stánků se skvělým jídlem.

Koncerty na hlavním pódiu začínají v 17:30 a pozvání na festival tentokrát přijaly kapely Mucha, minus123minut, Vees a Sukulent. 

„Výtěžek festivalu použijeme na činnost našeho dobrovolnického centra, zejména na uspořádání letního tábora pro děti i dospělé s mentálním a kombinovaným postižením, který pořádají samotní dobrovolníci. Pro mnohé děti s postižením je téměř nemožné účastnit se klasických letních táborů, proto jim už popáté chceme dát šanci zažít si tu pravou táborovou atmosféru,“ dodává Renata Štaubrová.

Tisková zpráva

Štítky Dobrovol, dobrovolnictví, hendikep, pomoc, festival, letní tábor, hudba, dětský tábor, Diakonie Soběslav, Soběslav, hudební festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Dobrovol živí dobrou věc. Díky němu mohou děti s mentálním postižením na letní tábor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.