Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nejlepší voda ke koupání na jihu Čech je nyní v Horní Plané

Nejlepší vodu pro koupání ve sledovaných jihočeských lokalitách najdou lidé v těchto dnech u pláže v Horní Plané. Hladina lipenské přehrady tam vykazuje nejvyšší možnou kvalitu. Potvrdily to pravidelné odběry hygieniků.

Podle hygieniků je voda v Horní Plané vhodná ke koupání, což je nejlepší hodnocení na pětistupňové škále. „Odebrané vzorky v Horní Plané jsou lepší než před dvěma týdny,“ uvedl Vratislav Heinige z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Tehdy hygienici vodu označili jako s mírně zhoršenými vlastnostmi. Stejné hodnocení při posledních odběrech získalo dalších pět sledovaných míst. Jednalo se o vodu z lipenské přehrady v Lipně nad Vltavou a Černé v Pošumaví, na Radavě a Podolsku v orlické nádrži a v rybníku Hejtman.

Nejhorší situace dlouhodobě přetrvává ve Staňkovském rybníku na Jindřichohradecku. Podle hygieniků je tam voda nevhodná ke koupání. „Ale v hodnocení se projevuje i zátěž z minulých let, kdy tam voda vykazovala několik sezon horší kvalitu,“ uvedl Heinige.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky koupání, voda, léto, Lipno, Horní Planá, Česko, Vodní nádrž Lipno, Krajská hygienická stanice, Podolsk, Lipno nad Vltavou, Pošumaví, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší voda ke koupání na jihu Čech je nyní v Horní Plané  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.