Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prázdninový provoz začne na budějcké letní plovárně díky teplému počasí dřív

Díky teplému počasí, které několik posledních týdnu panuje nejen v jižních Čechách, ale i po celé republice, se mohou návštěvníci budějcké letní plovárny těšit na rozšířenou provozní dobu. Oproti původnímu plánu tak bude otevřeno mnohem déle už od první půlky června.

„Původní plán byl, že první měsíc provozu bude otevřeno od pravého poledne až do 20 hodin. Teplé počasí nás ale přinutilo udělat menší změnu,“ uvedl ředitel Sportovních zařízení města České Budějovice Tomáš Novák.

Už od pondělí 11. června se tak mohou návštěvníci plovárny koupat už od půl desáté dopoledne. Své brány zavře letní plovárna už podle plánu, ve 20:00. Plovárna tak rovnou najíždí na letní prázdninový provoz, který platí až do 31. srpna.Od 1. září se otevírací doba zkrátí na pět hodin denně od 14:00 do 19:00.

ČTĚTE TAKÉ: Budějcká plovárna chystá kompletní rekonstrukci tobogánu. Bude delší a modernější

Skvělou zprávou také je, že vstupné město nezdražovalo, zůstalo tak stejné jako loni. Celodenní vstup pro dospělé je osmdesát korun, padesát korun zaplatí dospělí na tři hodiny. Děti od tří let do 150 centimetrů zaplatí čtyřicet korun na celý den nebo třicet korun za tři hodiny. Mladší ratolesti mají vstup zdarma. Stejná cena zůstává i pro seniory od šedesáti let a držitelé průkazu ZTP. Novinkou je rodinné vstupné, které je nyní pro rodinu se třemi dětmi. Stojí dvě stě korun na celý den a sto padesát korun na tři hodiny. 

Vnitřní bazén bude fungovat až do 29. června. Poté se návštěvníkům až do 3. září uzavře. Během té doby proběhne běžná údržba plovárny, kompletní rekonstrukce tobogánu nebo výměna lanové střešní konstrukce.

Štítky plovárna, letní plovárna, novinky, České Budějovice, koupaliště, Jihočeský kraj, Tomáš Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninový provoz začne na budějcké letní plovárně díky teplému počasí dřív  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.