Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Budějcké ulice oživili pouliční umělci

Celý týden se v budějckých ulicích hemžili umělci nejen z Čech, ale z celé Evropy. Konal se totiž mezinárodní festival pouličního umění Buskersfest. Pouliční muzikanti, divadla, básníci nebo kejklíři vystupovali na deseti scénách rozmístěných po městě. Poslední den festivalu, dnes v pátek 22. června, se program přesune na Sokolský ostrov.

Buskers fest je první takový festival svého druhu v České republice, který se inspiroval podobnými slavnými zahraničními festivaly pouličního umění například ve švýcarském Bernu, italské Ferraře či kanadském Torontu. V Budějcích mohli lidé vidět umělce například na Lannově třídě, v parku Na Sadech, na náměstí Přemysla Otakara II. nebo v Krajinské ulici.

Ve čtvrtek se konala tradiční sousedská slavnost v Plachého ulici Plachanda open. „Včerejší akce se moc povedla, vůbec jsme nestíhali. Včerejší Plachanda Open a malování dětí pro nadaci Hvězdice byly jedním slovem úžasné a obrovský zájem dětí, který jsme zvládali pouze za pomoci dívek z našich kurzů. Ty se pro tuto akci staly lektorkami a předaly vše, co se na našich kurzech naučily. Na volné stolky se čekalo, ale děti byly trpělivé a šikovné,“ zhodnotila Tereza Sabáčková.

„Vybrali jsme malováním na polštářky od dětí pět a půl tisíce korun. Možná se do zdá málo, ale byla to pěkná fuška,“ dodala.

Poslední den festivalu se umělci přesunou na Sokolský ostrov, kde na dvou podiích vystoupí zpěváci, tanečníci, ale i kouzelník z Jižní Korei.

Štítky Buskers fest, Plachanda open, kultura, České Budějovice, festival, Česko, Evropa, umění, divadlo, Na Sadech, Toronto, Bern, Ferrara, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějcké ulice oživili pouliční umělci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.