Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Koncert za oběti komunismu přilákal lidi na budějcký Sokolák

Na budějcký Sokolský ostrov dorazily ve středu 27. června stovky lidí. Konal se zde Koncert za oběti komunismu, který odstartoval pravidelný festival Středy před K2. Lidé po celé republice uctívali oběti komunismu. V Budějcích se to ale rozhodli udělat jinak a spojili významné datum s hudbou.

„27. června 1950 byli po vylhaném procesu komunistickým režimem popraveni Milada Horáková, Záviš Kalandra, Jan Buchal a Oldřich Pecl. Jejich smrt je mementem a pomníkem všech, kteří v důsledku komunismu zahynuli. A my jsme na ně chtěli vzpomenout, ale trochu jinak,“ popisuje akci jeden z organizátorů.

Na akci vystoupili dvě legendy, které si předlistopadovou dobu pamatují. Nejvíce lidi táhnul rocker David Koller. Vystoupil ale i folkař Vladimír Merta, Jirka Hebík s He Bandem a pop funky kapela Larva. Až ze Zlína dorazil písničkář Ziggy Horváth.

„Přišel jsem sem, protože jsem prostě nespokojený s tím, co se tady děje. Navíc mám tyhle akce rád, takže to bylo ideální spojení,“ řekl jeden z návštěvníků koncertu.

Oběti komunismu si lidé připomínali po celé zemi, akce v Českých Budějovicích byla ale jedinečná. 

Štítky Koncert za oběti komunismu, Sokolský ostrov, K2, komunismus, České Budějovice, Milada Horáková, Záviš Kalandra, Jan Buchal, Oldřich Pecl, festival, David Koller, Vladimír Merta, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Koncert za oběti komunismu přilákal lidi na budějcký Sokolák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.