Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Papouška Žaka v obchodním centru chytili dva muži. Strážníci si zvíře jen převzali

Kuriózní odchyt papouška Žaka ze soboty 21. července městskými policisty nebyl až tak kuriózní, jak se mohlo zdát. Alespoň ne pro strážníky. Papouška totiž neodchytli oni, ale dva muži, kteří se o něj postarali a hlídce zvíře jen předali.

„Nejkurióznějším případem sobotního dne byl pravděpodobně nález papouška v obchodním centru na Pražské třídě. Žako šedý byl nalezen v půl páté odpoledne na střešním parkovišti. Strážníkům se ho vzápětí podařilo odchytit,“ přiblížila zásah mluvčí městské policie Věra Školková. 

Její slova však vyvrací muž, který po vydání článku kontaktoval redakci Budějcké Drbny. „Strážníci si Žaka pouze vyzvedli od nás. O kuriózním odchytu nemůže být vůbec řeč. Předání bylo z ruky do ruky. Žako byl rád že jsem ho se synem našel. Bylo skoro 29 stupňů a ten papoušek se schovával pod hasícím přístrojem, kde byl aspoň trochu stín. Měl žízeň a hned se skamarádil,“ upřesnil Martin Škulina, který zvíře spolu se svým synem zachránil. 

ČTĚTA TAKÉ: Budějcké strážníky zaměstnala zvířata. Odchytávali ježka i papouška Žako 

Podle něj papoušek, kterého našel před polednem a ne v půl páté odpoledne, nikam uletět nechtěl. „Okamžitě mi šel na ruku, a pak hned na rameno,“ uzavřel.

Mluvčí městské policie Věra Školková nepopřela, že případ proběhl právě takto. „Já jsem v celé věci čerpala z informací, které jsem měla zapsané od zasahujících strážníků. Nemohu proto vyvrátit, že situace proběhla tak, jak pán popisuje,“ vysvětlila.

Foto Martin Škulina

Štítky Žako, papoušek, odchyt, městská policie, obchodní centrum, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Papouška Žaka v obchodním centru chytili dva muži. Strážníci si zvíře jen převzali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.