Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

I další dny se můžeme těšit na tropy. Ochladí se až na konci srpna

Podle měsíčního výhledu vydrží tropické teploty i nadále, zejména v příštím týdnu bude pokračovat počasí s vysoce nadprůměrnými teplotami. I v následujících dvou týdnech po slabém ochlazení zůstanou ale venkovní teploty nadnormální. Srážky, zejména v první polovině období, budou převážně lokální.

V následujících dnech bude podle meteorologa nejtepleji v úterý a ve středu, kdy by mohlo být i přes 35 stupňů. „Až ke konci období (týden od 20. srpna) se budou teploty pohybovat kolem běžných hodnot pro danou roční dobu,“ uvedli meteorologové ve výhledu.

V sobotu 28. července v Česku panovaly tropy, na mnoha místech vystoupaly teploty nad 34 stupňů Celsia. „Rekordy ale nepadly, protože zejména rok 2015 byl velmi teplý," vysvětlil meteorolog.

Období od 30. července do 26. srpna bude z hlediska celkového množství srážek průměrné až slabě podprůměrné. Meteorologové očekávají zejména v prvních dvou týdnech lokální bouřky a přeháňky. „Proto se situace v oblastech, kde přetrvává srážkový deficit, výrazně nezlepší," uvedl ČHMÚ.

Průměrná teplota v období od 30. července do 26. srpna činí v Česku 18,4 stupně. Zatím nejtepleji bylo v této době v roce 2015, kdy teplota v průměru dosáhla 21,1 stupně Celsia. Naopak nejchladněji bylo v roce 1976 s průměrnou teplotou 14,7 stupně.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky počasí, předpověď, meteorologové, červenec, srpen, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I další dny se můžeme těšit na tropy. Ochladí se až na konci srpna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.