Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Libníč se nesla v duchu lázeňské sezony. Přijel i Masaryk

V duchu lázeňské sezony se v sobotu 18. srpna nesly slavnosti v jihočeské vesnici Libníč nedaleko Českých Budějovic. Lidé si kromě komentované prohlídky užili příjezd Tomáše Garrigue Masaryka nebo odhalení jeho busty. Program byl ale připraven i pro mlsné děti a hladové tatínky. Celou atmosféru skvěle podtrhly i dobové kostýmy.

Program začal v sobotu 18. srpna už v devět hodiny ráno lázeňským jarmarkem. Po něm následovali divadelní představení a soutěž dobrovolných hasičů. Dámy se mohly nechat upravit ve Frisur Salonu. O oficiální zahájení se ale postaralo Amatérské divadlo Libníč a příjezd Tomáše Garrigue Masaryka. „Celá ta atmosféra byla nádherná. Moc jsme si to s dětmi užili,“ pochvalovala si program jedna z návštěvnic slavností. 

Amatérským divadlem ale program nekončil. Na slavnostech byl připraven lázeňský jarmark, cukrárna nebo ochutnávku bavorských specialit. Navíc byla téměř celé odpoledne možnost svézt se bryčkou taženou koňmi. „V Libníči se nacházejí i proslulé lázně, proto také Slavnosti v duchu lázeňské sezony. I když v současné době slouží tyto prostory jako domov důchodců, historie z nich stále dýchá,“ uvedla Renata Uhlířová z Libníče.

Stejně jako v minulých ročnících byla součástí slavností komentovaná procházka po okolí prvorepublikových vil, do Zátkovo vily se mohli lidé i podívat.

„V letošním roce jsme se při příležitosti Obecních slavností dostali chronologicky až do období první republiky jejíž založení sto let si letos připomínáme,“ vysvětluje starosta Libníče Petr Uhlíř. Na počest T. G. Masaryka byla odhalena jeho busta, kterou připravil sochař Ivan Tlášek.

 

Foto Obec Libníč

Štítky Libníč, slavnosti, jižní Čechy, Tomáš Garrigue Masaryk, slavnost, České Budějovice, Petr Uhlíř, První republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Libníč se nesla v duchu lázeňské sezony. Přijel i Masaryk  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.