Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TJ Karate startuje nábor pro malé karatisty

Nejstarší jihočeský klub karate na začátku září otevře dveře svých dvou tělocvičen, ve kterých proběhne 5. a 6. září nábor nových členů. Ti mohou pod zkušenými trenéry rozvinout své sportovní dovednosti a proniknout do tajů asijského bojového umění.

TJ Karate České Budějovice patří dlouhodobě mezi špičku českého karate a je jedním z hlavních „dodavatelů“ závodníků do české reprezentace. Především v disciplíně kumite, nebo-li bojovém zápase.

Klub se dlouhodobě soustředí na mezinárodní konfrontaci a do tréninkových metod přidává poznatky ze zahraničí. „Ze zkušenosti víme, že zahraničí je pro nás inspirací. V České republice pravidelně obsazujeme nejvyšší příčky, ale není to pro nás nejdůležitější ukazatel úspěchu. Spolupracujeme s kluby ze Slovenska, Maďarska, Polska, Ukrajiny a Rakouska, abychom závodníky připravili na velký svět karate,“ říká šéftrenér klubu Miroslav Hýsek.

ČTĚTE TAKÉ: Karatistka Crhonková vyválčila po boji bronz na Světové lize 

Hodnoty klubu však nejsou postaveny pouze na počtu medailí z českých a světových soutěží. Při výchově dětí se trenéři zaměřují na všeobecný rozvoj, slušnost, úctu k soupeři a trenérům. Děti tak mohou nastoupit na cestu, která je důležitější než cíl samotný.

Život malých karatistů je kromě závodů protkán velkým množstvím mimozávodních aktivit. Klub pravidelně pořádá Ninja noci, při kterých děti spí v tělocvičně a zažívají neobyčejná dobrodružství. Klub pořádá týdenní a víkendová soustředění a pomyslným vrcholem je letní karatistický tábor.

Při výchově talentů klub spolupracuje s předními českými odborníky na kondiční a mentální přípravu. Jedním z cílů klubu je připravit závodníky a závodnice po všech směrech.

Pokud se rozhodnete pro TJ Karate České Budějovice, můžete si být jisti, že budou vaše děti v té nejlepší péči. První sestavy a závodnické postoje budou pilovat pod vedením Dominiky Hýskové, která nedávno uspěla v celostátní soutěži Díky trenére. V konfrontaci s fotbalovými a hokejovými trenéry zaujala odbornou porotu svým přístupem k tréninku a precizní disciplínou svých svěřenců.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Byla jsem tam za celý tým, říká Dominika Hýsková k soutěži Díky, trenére

Náborové dny v TJ Karate České Budějovice probíhají 5. září v tělocvičně ZŠ Emy Destinové a 6. září v českobudějovických kasárnách u DOC Mercury, kde má klub svou druhou tělocvičnu. Nábory startují vždy v 17 hodin. Více informací naleznete na stránkách klubu.

Foto Jana Kroneislová

Štítky TJ Karate, nábor, děti, září, karate, trenér, České Budějovice, Česko, Polsko, Ukrajina, Slovensko, Maďarsko, Rakousko, DOC Mercury, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TJ Karate startuje nábor pro malé karatisty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.