Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Tygříci prozkoumávají venkovní výběh zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou

Venkovní výběh hlubocké zoologické zahrady od včera usilovně prozkoumávají čtyři koťata tygra ussurijského. Tygříci, tři holky a jeden kluk, se narodili letos 20. května, nyní se premiérově podívali ven a představili se tak vůbec poprvé i veřejnosti. Samozřejmě je bedlivě střeží jejich matka Altaica.

Zhruba tříměsíčním tygříkům se v zoo daří, mají se čile k světu, rostou, přibývají na váze. Při pondělním vážení měly samičky kolem třinácti kilogramů, sameček už měl tři kilogrami víc. „Altaica se o ně příkladně stará, je to skvělá matka," uvedl na adresu tygřice ošetřovatel šelem Jihočeské zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou Martin Drha. 

Tygříkům bude venkovní výběh k dispozici denně od 9 do 13:30 hodin,  poté se přesunou do vnitřní ubikace a ve výběhu bude samec Oliver.

Čtyři tygřata zatím ještě nemají jména, navrhovat je budou moci i samotní návštěvníci, kteří tak budou mít možnost zapojit se do výběru jmén tří samiček a jednoho samečka prostřednictvím hlasování.

Podle informací zoologické zahrady by měla tygří koťata být v hlubocké zoo nejméně rok a půl. O jejich dalším osudu a hlavně bydlišti bude rozhodovat koordinátor chovu.

Autoři | Foto zoohluboka.cz

Štítky společnost, zoo, Hluboká, tygr, mládě, výběh, zoologická zahrada, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Tygříci prozkoumávají venkovní výběh zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.