Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strážníci a dobrovolníci v Českých Budějovicích obsadí přechody pro chodce u škol

Svítivé uniformy či vesty českobudějovických strážníků a proškolených dobrovolníků budou od zítřka připomínat u základních škol, že prázdniny skončily a děti míří opět do školních lavic. Hlídky městské policie a dobrovolníci se od 3. září vrací na svá pravidelná stanoviště na přechodech pro chodce.

Českobudějovičtí strážníci městské policie a proškolení dobrovolníci budou opět během celého školního roku dohlížet na bezpečné přecházení dětí po přechodech v blízkosti škol. Hlídky městské policie budou rozmístěny u komplikovanějších přechodů, zejména na čtyřproudých komunikacích.

„Dobrovolníci se objeví na dalších sedmi místech, stejně jako v předchozím školním roce. Nedílnou součástí zajištění bezpečnosti pro děti a mládež je rovněž dohled strážníků a asistentů prevence kriminality u dalších třech základních škol," uvedl mluvčí českobudějovické městké policie David Štýfal. 

Podle mluvčího je o práci dobrovolníků na přechodech pro chodce zájem hlavně mezi seniory. „Stále se hlásí další zájemci, které se snažíme dopředu proškolit, aby mohli být v případě potřeby na přechody ihned nasazeni. I přes to v současné době hledáme dva dobrovolníky na přechod u Základní školy Pohůrecká," řekl David Štýfal. 

V Českých Budějovicích projekt dobrovolníků na přechodech úspěšně funguje již řadu let a začíná se prosazovat i v dalších městech. Městská policie České Budějovice například pomohla obci Dobrá Voda s přípravou dvou dobrovolníků.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky krimi, strážník, dobrovolník, škola, přechod, dohled, České Budějovice, přechod pro chodce, obecní policie, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci a dobrovolníci v Českých Budějovicích obsadí přechody pro chodce u škol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.