Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sousedskou atmosféru seniorských sportovních her pravidelně provází nadšení a dobrá nálada

Přesně v duchu hesla „Nejde o výkon, ale o zábavu“ pořádá Hluboká nad Vltavou už pátý ročník Sportovních her pro seniory, pro které má ve středu 19. září od 13:00 hodin ve sportovně relaxačním areálu připravený pestrý program. Přestože je zábavně sportovní odpoledne určeno hlavně aktivním starším lidem z domovů důchodců v Českých Budějovicích a Hluboké, vítáni jsou i starší spoluobčané z Hluboké nad Vltavou.

Samozřejmě nám vůbec nejde o sportovní výkony, ale o příjemně strávené odpoledne s hudbou a občerstvením, kde si budou moci senioři popovídat, zahrát minigolf, svést se na motorovém člunu, elektrokole nebo se pokusit uspět v některé z nenáročných disciplín,“ uvedl Jiří Slepička, ředitel Domova důchodců U Zlatého kohouta v Hluboké nad Vltavou.

Pro seniory bude přichystán Sportovně relaxační areál Hluboká, který je jedním z nejrozsáhlejších venkovních hřišť v republice. Volný čas zde mohou trávit rodiny s dětmi, handicapovaní lidé, vozíčkáři i senioři. Jeho součástí je i příjemné sezení na terase restaurace v prostředí nádherné přírodní lokality s výhledem na romantický hlubocký zámek.

Akce se každoročně zúčastní zhruba šedesát až osmdesát seniorů. Podle ředitele Slepičky sousedskou atmosféru pravidelně provází nadšení a dobrá nálada.

Zřizovatelem Domova důchodců U Zlatého kohouta je Město Hluboká. Do své péče přijímá především seniory z Hluboké nad Vltavou a okolních obcí. Už teď eviduje přetlak žadatelů o umístění, které nemůže uspokojit. Podstatou péče o seniory je podle ředitele Slepičky hlavně vytvoření pocitu domova, který není dán jen samotným prostorem a vybavením, ale především laskavou a přátelskou atmosférou, kde se každý cítí v bezpečí a je respektován. To Domov důchodců U Zlatého kohouta svým klientům nabízí.

Tisková zpráva

Štítky společnost, senior, hry, Hluboká, domov, zábava, relax, centrum, Českobudějovicko, Hluboká nad Vltavou, domov pro seniory, České Budějovice, kohout

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sousedskou atmosféru seniorských sportovních her pravidelně provází nadšení a dobrá nálada  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.