Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ne všichni máme ty samé možnosti, a tak je tu Charitativní koncert pro Andrianku

Jedenáctileté Andriance pomůže charitativní koncert, který pořádá parta mladých nadšenců v překrásné kapli svaté Máří Magdalény v Jindřichově Hradci. Andrianka trpí dětskou mozkovou obrnou, oční vadou, fallotovou tetralogií a lehkou mozkovou retardací, vše co potřebuje je velmi drahé. Výtěžek koncertu alespoň trochu usnadní dívce život s hendikepem.

„Ne všichni máme ty samé možnosti. Vždy je zde někdo, kdo potřebuje pomoci a tak je tu Charitativní koncert pro Andrianku," shodují se organizátoři akce Eliška, Nikol a Tomáš. 

Tahle parta mladých lidí, která celou akci připravuje nepatří k žádné organizaci, ale jedná jako fyzická osoba, která chce druhým a potřebným pomoci. „Před dvěma lety jsme se naplno ponořili do pořádání prvního ročníku charitativního koncertu pro Natálku a Zuzanku právě ve Schwarzenberské hrobce v Třeboni, kde se nám podařilo vybrat krásných 60 tisíc korun," připomněl Tomáš Šnorek, který je patronem a zároveň byrokratickým jednatelem koncertu.


Eliška Mrázová, Nikol  Votrubová a Tomáš Šnorek s Andriankou.

Andriance je jedenáct let a navenek působí jako obyčejná dívka, co má ráda parkur, hudbu a svého Vládíka (to je její plyšový kamarád), jenže zdání není vždy pravdou. Bohužel, osud jí nebyl příliš nakloněn a tato dívka trpí dětskou mozkovou obrnou, oční vadou, fallotovou tetralogií a lehkou mozkovou retardací. 

Patronem celé akce je už zmíněný Tomáš Šnorek. Akci má pod záštitou starosta města Stanislav Mrvka a Farní charita Jindřichova Hradce. „Velmi nás těší, že Stanislav Mrvka nám akci zaštiťoval i při prvním ročníku charitativního koncertu a nesmírně si vážíme jeho lidskosti, jelikož v dnešní době potkat takového člověka se moc nevidí. Město nám bezplatně zapůjčilo překrásné prostory kaple svaté Máří Magdalény pro tento účel," kvitují pořadatelé.

Kaplí bude znít lidová, slovenská i popová zahraniční hudba

A na co se návštěvníci Charitativního koncertu pro Andrianku v sobotu 29. září od 16 hodin v kapli svaté Máří Magdaleny v Jindřichově Hradci mohou těšit? Na vystoupení řadu umělců, kteří se vzdali honoráře. Vystoupí například Balimord, Nikola Votrubová, Eliška Dvořáková, Lenka Vaňková, Petr Daniel Varus a další. „Publikum uslyší řadu žánrů od lidové, slovenské až po popovou zahraniční hudbu," upřesňují Eliška, Nikol a Tomáš.

Vstupné na akci je dobrovolné, proto je důležitá podpora a finanční pomoc veřejnosti. Na koncert se lze dostat pouze po předchozí registraci na e-mailu: charitkoncertjh@seznam.cz. Tato registrace je nutná kvůli omezené kapacity kaple.

„Věříme, že se nám podaří vybrat dostatečná finanční částka, která Andriance usnadní život s handicapem. Každá koruna se počítá. Děkujeme za vaši podporu, všem organizátorům, mediálním partnerům a sponzorům, kterým není lhostejný osud Andrianky," děkuji organizátoři charitativního koncertu. 

Chcete podpořit Andrianku, ale termín koncertu vám nevyhovuje? Nevadí. Přispět můžete prostřednictvím Veřejné sbírky na Andrianku na účet číslo 284736801/0300. Dívka na lékařská vyšetření především do Prahy a Brna jezdí vlakem. Takové cestování je ale vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu velmi náročné. Výtěžek sbírky je proto určen na zakoupení auta.

Autoři | Foto archiv organizátorů koncertu

Štítky společnost, charita, pomoc, Andrianka, dívka, nemoc, koncert, Jindřichův Hradec, kaple, Marie Magdalena, hudba, Stanislav Mrvka, Elis Mraz, Lenka Vaňková, dětská mozková obrna, fallotova tetralogie, Třeboň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ne všichni máme ty samé možnosti, a tak je tu Charitativní koncert pro Andrianku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.