Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Hluboké pokračuje modernizace centra pro seniory

Zhruba čtyři miliony korun bude stát radnici v Hluboké nad Vltavou rekonstrukce objektu pro ergoterapii, který je součástí hlubockého Domova důchodců U Zlatého kohouta. Novinkou je odpočinková zóna v zahradě domova spolu s venkovní tělocvičnou pro seniory, která je přístupná i pro ostatní obyvatele Hluboké. Obyvatelé domova důchodců tak získali prostor k tomu, aby se setkávali s ostatními seniory ve městě.

Na modernizaci centra pro seniory přitom před časem přispěl čtyřmi sty tisíci korunami při oslavě svých šedesátých narozenin i místostarosta Hluboké a podnikatel Pavel Dlouhý. „Pořád je co vylepšovat, aby byly vytvořeny co nejlepší podmínky pro seniory, kteří nemají mnohdy toto období života nejlehčí po fyzické i po psychické stránce,“ uvedl místostarosta Dlouhý.

Přestavba nového objektu ergoterapie se blíží ke konci. Seniorům umožní lepší využití volného času, kdy budou moderně vybavené prostory využívat i k zábavě při různých ručních pracích. „Uvažujeme, že je budou využívat nejen naši klienti, ale stanou se určitým centrem, kde se budou po domluvě scházet senioři, handicapovaní i vozíčkáři z Hluboké a okolí,“ uvedl ředitel domova důchodců Jiří Slepička.

Podstatou péče o seniory je ale hlavně vytvoření pocitu domova, který není dán jen samotným prostorem a vybavením, ale především laskavou a přátelskou atmosférou. To vnímá i jedna z nejstarších obyvatelek domova důchodců Anna Nohavová, která letos oslavila už 91 let. „Jsem zde hodně spokojená. Líbí se mi různé akce jako ta nedávná, když jsme byli na výletě v Holašovicích. Nejvíc si ale vážím práce všech zaměstnanců,“ řekla Anna Nohavová. V domově přitom pobývala i její maminka, která se dožila úctyhodných 109 let.

Zřizovatelem Domova důchodců U Zlatého kohouta je Město Hluboká. Do své péče přijímá především seniory z Hluboké nad Vltavou a okolních obcí. Už teď eviduje přetlak žadatelů o umístění, které nemůže uspokojit. Současná kapacita, kdy v domově žije
v jedno a dvoulůžkových pokojích šestašedesát lidí, nebude do budoucna rozhodně stačit a radnice proto počítá s další výstavbou.

Tisková zpráva

Štítky Hluboká nad Vltavou, modernizace, Centrum pro seniory, domov pro seniory, domov, Pavel Dlouhý, Hluboké

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hluboké pokračuje modernizace centra pro seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.