Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Katovická základka má novou plošinu pro tělesně postižené

Instalace plošiny pro tělesně postižené udělala tečku za rozsáhlou rekonstrukcí sociálních zařízení na Základní a mateřské škole v Katovicích. Úpravy, které vyšly městys na 2,5 miliónů korun, odstranily bariéry v přízemí školy. Vedle šaten, učeben a jídelny jsou žákům na vozíčku nově přístupné i toalety. Částkou 299 300 korun se na instalaci plošiny podílela Nadace ČEZ.

Plošina a nové úpravy udělaly radost hlavně dvanáctileté Tereze s tělesným postižením. „Terezka už k nám chodila do mateřské školky. Naštěstí v posledních letech se její stav zlepšil, takže chodí už pomocí francouzských holí,“ uvedl ředitel školy Pavel Kohout.

Podle vedení Katovic byla plošina důležitá pro bezbariérové zpřístupnění toalet, které se nachází v mezipodlaží. „Z přízemí na nové bezbariérové toalety je potřeba překonat několik schodů. Pro žáky na vozíčku je to těžko řešitelná situace. Proto jsme rádi, že jsme díky na Nadaci ČEZ mohli plošinu instalovat a zpřístupnit tak všechny důležité části školy,“ poznamenala Šárka Němečková, starostka Katovic.

Plošinu by navíc mohla příští rok využívat další dívka. „V předškolním věku je u nás v mateřské školce holčička, která je také na vozíku. Pokud se rodiče pro naši základní školu rozhodnou, tak jsme připraveni,“ podotkl ředitel.

Téměř tři sta tisíc poskytla Nadace ČEZ katovické základní škole díky projektu EPP-Pomáhej pohybem. Veřejnost potřebné body pro školu nasbírala za necelý týden. K uvolnění částky tak dali uživatelé populární aplikace Nadaci ČEZ zelenou. „Kroky a překonávání schodů bereme jako samozřejmost. Bohužel i pár schodů může být pro někoho nepřekonatelnou překážkou. A je dobře, že lidé si to uvědomují a pomohli škole prostředky získat,“ poznamenal František Lust, člen správní rady Nadace ČEZ.

Tisková zpráva | Foto Facebook ZŠ a MŠ Katovice

Štítky Katovice, bezbariérová plošina, ČEZ, EPP, toaleta, mateřská škola, Pavel Kohout, schodiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Katovická základka má novou plošinu pro tělesně postižené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.