Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Unikátní balon k oslavám republiky se proletěl nad městem. V neděli se vydá do Prahy

Česká vlajka, nápis sto let a lev. Tyto dominantní prvky najdeme na speciálním horkovzdušném balonu, který byl vyroben k oslávám republiky. Dnes ráno proběhl u budějckého výstaviště jeho zkušební start, v neděli se oficiálně prolétne kolem Pražského hradu.

Balon vzlétne v neděli 28. října z letní míčovny Královské zahrady Pražského hradu. „Balon se musí vyzkoušet, osahat, projít. Let kolem Pražského hradu bude náročný, takže nesmíme nic podcenit a hlavně ho nesmíme ušpinit,“ řekl Pavel Bozoň, majitel a zakladatel jihočeské firmy Lety balonem.

K jeho vytvoření ho prý inspirovala výstava Země živitelka, která svůj vlastní balon měla. „Chtěli jsme ukázat, že ty balony tady jsou, a že sto let republiky se dá oslavit také jinak než slevami na e-shopech,“ dodal. 

Dnešního zkušebního letu se zůčastnil i primátor Jiří Svoboda, který pomáhal při rozkládání a nafukování balonu. Ten bude později létat v jižních Čechách, ale i na jiných pobočkách firmy. Standartní výroba je 12 až 14 týdnů, firma Balony Kubíček to zvládla za měsíc. Balon vyšel celkem na 650 tisíc korun.

Foto Jana Kroneislová

Štítky sto let, oslavy, výročí, horkovzdušný balon, Pavel Bozoň, Lety balonem, Praha, Pražský hrad, vlajka České republiky, Země živitelka, Jiří Svoboda, Balóny Kubíček

VIDEO: Unikátní balon k oslavám republiky se proletěl nad městem. V neděli se vydá do Prahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.