Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na náměstí Ochutnáme kouzlo Vánoc. Organizátoři adventu přichystali nabitý program

V obchodech už několik dní visí vánoční dekorace, a co nevidět se do adventní podoby promění i budějcké náměstí. Přípravy na trhy jsou v plném proudu. Na co všechno se můžeme v letošním programu Adventních trhů těšit?

Už od minulého týdne se na náměstí rýsuje ledová plocha a podium. Vše odstartuje v sobotu 24. listopadu legendární bluegrassovou skupinou Poutníci. Hudebních vystoupení bude víc než dost. Hned 27. listopadu se představí Ondřej Kovář s klavírním recitálem světových melodií, vystoupí také kapela Slza nebo budějcká skupina The Greens. 

Nebude chybět ani tradiční přílet anděla, při kterém obří loutky procházející kolem náměstí vystřídá komponovaný program místních hudebníků, kteří spolu s muzikálovými zpěváky a sólisty Jihočeské filharmonie zahrají české a světové vánoční melodie. Samozřejmostí bude velmi oblíbené kluziště. To bude po celou dobu trhů zadarmo. Organizátoři se letos rozhodli nechat kluziště jen pro návštěvníky. „Lidé to milují, jakékoliv omezení plochy je složité,“ vysvětlují. Kluziště bude otevřeno každý den od 10 do 22 hodin.

Organizátoři v programu mysleli i na děti, připraveno je tak několik divadelních vystoupení a Ježíškova dílna. Na radničním náměstí budou tradičně probíhat Trhy a tvůrčí dílny. V neděli 16. prosince můžete vyrazit na Vánoce na starém městě a Staročeskou uličku v Panské. Cestou se ale nezapomeňte zastavit na výbornou kávu ve stánku Budějcké Drbny. Zajímavostí bude i speciálně vytvořená, požehnaná várka Budějovického Budvaru, která bude na trzích k zakoupení.

Těsně před Štědrým dnem přijede na náměstí Tomáš Garrigue Masaryk. Celé odpoledne budou doprovázet koncerty a divadelní představení k příjezdu prvního prezidenta Československé republiky. 

Nejdůležitější součástí Adventních trhů je ale vánoční strom. Ten ozdobí náměstí už 17. listopadu a rozsvítí se 1. prosince v 16:45. „Strom je vybraný a je ze zahrady na Dobré vodě. Celou akci mají na starost Lesy a rybníky města České Budějovice,“ uvedl Miroslav Nejedlý z agentury Art4Promotion.

Program je na trzích připraven až do 23. prosince. Od Štědrého dne až do 6. ledna bude ještě přístupné ledové kluziště. Celý program Adventních trhů najdete na webu

 

 


 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Vánoce, advent, Štědrý den, magie, Tomáš Garrigue Masaryk, koncert, Budějovický Budvar, Dobrá voda, a.s., Ježíšek, Drbna.cz

Na náměstí Ochutnáme kouzlo Vánoc. Organizátoři adventu přichystali nabitý program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.