Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nevíte, co s nechtěnými dárky? Věnujte je lidem s vážným duševním onemocněním

Známe to každý. Pod stromečkem se od Ježíška vždy objeví něco, co už máme, co se nám tak trochu nehodí a nebo to není úplně nás styl. Co s takovými dárky ale udělat? Jednou z možností je obdarovat lidi s vážným duševním onemocněním.

„Pokud byste pod stromečkem našli dárek, který se vám nehodí, který se vám nelíbí, a zároveň jej nechcete vyhodit, můžete ho věnovat našim klientům. Rozdáme jim je. Sice až po Vánocích, ale určitě jim udělají radost,“ říká Zdeňka Kuviková, ředitelka neziskové organizace Fokus České Budějovice.

„Drogerie, trvanlivé potraviny, oblečení, potřeby a krmení pro domácí mazlíčky, za všechny věci věci budeme pro klienty rádi,“ vyjmenovává Michaela Kubatová ze Sociálně terapeutické dílny. „A kdyby se mezi nechtěnými dárky našel kávovar, využili by jej společně klienti, jejich blízcí, kteří k nám chodí, i naši pracovníci; za ten bychom byli také rádi,“ doplňuje Michaela Kubatová.

Do Sbírky nechtěných vánočních dárků mohou lidé přinášet věci, které jsou nepoužívané a nepoškozené. „Všem, kteří se do sbírky zapojí, děkujeme,“ uzavírá Zdeňka Kuviková, ředitelka neziskové organizace FOKUS České Budějovice.

Nechtěné dárky mohou lidé nosit od 2. do 20. ledna na tato místa:
Recepce Českého rozhlasu České Budějovice, U Tří lvů 1, České Budějovice. PO až PÁ 8 – 18 hodin
Kavárna Matice, ul. Matice školské 4, České Budějovice. PO až PÁ 8 – 20 hodin, SO 10 – 17 hodin, NE 13 – 19 hodin
FOKUS, Novohradská 71, České Budějovice. PO - PÁ 8 - 16 hodin
FOKUS, Nad Nemocnicí 424, Český Krumlov ST - ČT 8 - 16 hodin

Věci, které Fokus nevyužije pro klienty, předá do materiální banky, kterou provozuje sdružení Dialog CB. Materiální banka v Českých Budějovicích přerozděluje darované vybavení domácností a kanceláří poskytovatelům sociálních služeb a jejich klientům, kteří jsou zrovna v sociální či finanční krizi a potřebují s vybavením svého domova pomoci.

A co klienty Fokusu potěší? Především trvanlivé potraviny, drogerie, dámské hygienické potřeby, úklidové prostředky, vybavení do kuchyně i do bytu, sluchátka, hodinky, budíky nebo chytré telefony. Kancelářskými potřebami, kávovarem, židlemi a fotoaparátem uděláte radost pracovníkům Fokusu.

Foto pixabay.com

Štítky Vánoce, dárky, Fokus, České Budějovice, Michaela Kubat, Česká televize, Český rozhlas, nemoc, Ježíšek

Nevíte, co s nechtěnými dárky? Věnujte je lidem s vážným duševním onemocněním  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.