Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pacientů s chřipkovým onemocněním na jihu Čech přibylo

Počet pacientů s chřipkovým onemocněním v Jihočeském kraji za poslední týden mírně stoupnul. Hygienici zaznamenali na začátku ledna 1138 případů, což je o 0,5 procenta více než na konci prosince. Podle nich současná situace odpovídá tomuto období a není nijak extrémní.

„Zatím jsme v sezoně nezaznamenali žádný výskyt chřipky s těžkým průběhem. Situaci hodnotíme jako stále klidnou. Laboratorní výsledky svědčí zatím pro jiné než chřipkové virové původce, zejména rhinoviry," uvedla Jitka Luňáčková z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Nejvíce nemocných stále zůstává mezi nejmenšími. V kategorii do pěti let připadá 3345 případů na 100 tisíc dětí. Naopak nejméně pacientů je mezi seniory nad 60 let, kde hygienici zaznamenali 428 případů na 100 tisíc obyvatel. „Nejvyšší nemocnost je na Českobudějovicku a Českokrumlovsku," uvedla Luňáčková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský, TABULKA, Česko, Jihočeský kraj, Krajská hygienická stanice, okres České Budějovice, okres Český Krumlov, nemoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientů s chřipkovým onemocněním na jihu Čech přibylo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.