Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Dva policisté z Volyně zachránili život muži, kterému se zastavilo srdce

Policisté z místního oddělení přijali oznámení, že na nádraží ve Volyni leží muž v bezvědomí. Nečekali ani minutu, na místo vyjeli a pomocí externího defibrilátoru ho vrátili zpět k životu. Nebýt jejich rychlého zásahu, muž by zemřel.

„Kolega šel ihned masírovat, já jsem měl defibrilátor u sebe, takže jsem jako ležícího pána zkoušel, jestli má puls, neměl. Já jsem přiložil defibrilátor, desky, kolega masíroval, čekal jsem na výboj, dal jsem první výboj,“ popsal prap. Josef Kainc, jeden ze zasahujících policistů.

„Neváhali jsme a použili defibrilátor. Přístroj zhodnotil srdeční rytmus a pacientovi podal první pomoc.. S kolegou jsme se začali střídat se srdeční masáží.“ doplnil nprap. Rudolf Němec, druhý policista, který na místě také zasahoval a pokračuje „Je to potěšující. Hlavně, když ten pán žije,“


Zdroj: obyvatel Volyně

Rychlý sled událostí, včasný příjezd, profesionální jednání policistů a rychlá pomoc záchranářů, napomohly k obnovení životních funkcí muže. Do Volyně byl přivolán i vrtulník letecké záchranné služby, který muže transportoval do českobudějovické nemocnice.

Ve služebním voze mají volynští policisté defibrilátor od listopadu loňského roku. Zdravotníky proškolení policisté tak mohou účinně zasáhnout ještě dříve, než na místo dorazí sanitka s posádkou a příslušným vybavením.

Dvojice, která spolu slouží už deset let u záchrany života zasahovala už podruhé a to 2. května v roce 2017, tehdy zahlédli na chodníku před nemocnicí ve Strakonicích ležícího muže, nad kterým stála bezradná manželka. Policisté zastavili, aby zjistili, co se zde děje. V okolí stáli lidé. Policisté zjistili, že muž se nemůže hýbat a začíná špatně dýchat a modrat. Neváhali, přivolali ZZS ST a muži začali poskytovat první pomoc. Záchranáři byli na místě události během chvilky, neboť muž zkolaboval nedaleko místní nemocnice.

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, Volyně, záchrana života, Rudolf Němec, Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Strakonice, a.s.

VIDEO: Dva policisté z Volyně zachránili život muži, kterému se zastavilo srdce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.