Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počasí na jihu Čech zaměstnává hasiče i energetiky. Bez proudu je zhruba 13 tisíc domácností

Zhruba 13 tisíc domácností se dnes dopoledne ocitlo kvůli počasí bez elektřiny. Husté sněžení zaměstnává od rána také hasiče. Ti vyjížděli k více než stovce popadaných stromů. Jihočeské silnice se naštěstí zatím obešly bez nehod.

Už v šest hodin ráno začaly jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů likvidovat následky hustého sněžení. „Hasiči likvidují hlavně popadané stromy. Kolem desáté hodiny jsme měli hlášeno více než sto případů. Reálně jich ale bude mnohem víc, během jednoho zásahu každá jednotka odklidí těch stromů víc,“ uvedla dnes dopoledne mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Více než tří desítky událostí evidují hasiči na Písecku, stejný počet na Strakonicku a o něco méně na Prachaticku, kde popadaly stromy i na osobní auta. Naštěstí nejsou hlášená žádná zranění.

Počasí v jižních Čechách způsobilo problémy i s dodávkami elektřiny. Ve většině případů láme těžký mokrý sníh stromy, které padají do vedení. „Největší problémy jsou na Prachaticku a Strakonicku, kde se bez dodávek elektřiny ocitlo zhruba 13 tisíc domácností. Některé poruchy se již podařilo lokalizovat a naši pohotovostní technici již pracují na jejich odstranění přímo v terénu,“ uvedla mluvčí E.ONu Martina Slavíková.

Situaci v jižních Čechách ale stále komplikuje husté sněžení. 

Foto E.ON

Štítky počasí, sníh, kalamita, E.ON, hasiči, strom, Česko, elektřina, okres Strakonice, okres Prachatice, Jihočeský kraj, okres Písek

Počasí na jihu Čech zaměstnává hasiče i energetiky. Bez proudu je zhruba 13 tisíc domácností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.