Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Česká národní banka ukončila prodej výročních dvacetikorun a stokoruny

Česká národní banka po čtyřech dnech ukončila výměnu příležitostných oběžných dvacetikorun s portréty A. Rašína, K. Engliše a V. Pospíšila a stokorun s přítiskem loga oslav 100 let česko-slovenské koruny.

„Během pondělka byla na všech zastoupeních České národní banky v regionech vyčerpána zhruba poslední čtvrtina z celkového počtu 600 tisíc dvacetikorun a 200 tisíc stokorun s přítiskem,“ uvedla na webu ředitelka odboru komunikace a mluvčí ČNB Markéta Fišerová.

Mince bude možné ještě získat zhruba v polovině roku v běžné kvalitě spolu s dvacetikorunami s portréty T. G. Masaryka, M. R. Štefánika a E. Beneše vydané v loni v říjnu u smluvních partnerů ČNB pro prodej sběratelského materiálu. Sady mincí ve špičkové kvalitě, které budou k dostání už v prvním čtvrtletí roku 2019, bude prodávat jejich výrobce Česká mincovna.

O mince byl stejně jako na podzim 2018 velký zájem. V Českých Budějovicích stály před Českou národní bankou dlouhé fronty lidí. Někteří neváhali přijít několikrát. Na internetu už se sady pohybují za několikanásobně vyšší ceny.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Česká národní banka, výročí, mince, Tomáš Garrigue Masaryk, Markéta Fišerová, Milan Rastislav Štefánik, Česká mincovna, České Budějovice

Česká národní banka ukončila prodej výročních dvacetikorun a stokoruny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.