Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští hasiči v loňském roce uhasili 1 097 požárů

Počet požárů, ke kterým v loňském roce vyjížděli jihočeští hasiči se moc o proti roku 2017 nemění. Hasiči u všech typů zásahů evakuovali 1 744 osob, z toho 151 v přímé souvislosti s požárem. Celkový počet všech zraněných lidí je 1 766, zranění se nevyhnula ani zasahujícím hasičům – 4 profesionálové museli vyhledat lékařské ošetření.

Požáry způsobily milionové škody, ale také si vybíraly daň nejvyšší daň. „Smutným číslem je počet usmrcených, kterým naše jednotky již nedokázaly pomoci, ve statistikách evidujeme 191 usmrcených osob,“ popsala tisková mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Podle statistik měli jihočeští hasiči o šest set událostí míň než v roce 2017. Může za to orkán Herwart a další přírodní kalamity, které se v předloňském roce prohnaly Jihočeským krajem.

„V pořadí druhou statisticky významnou skupinou zásahů jihočeských hasičů jsou dopravní nehody. Jednotky HZS Jihočeského kraje likvidovaly v roce 2018 následky 1 521 nehody, kde je změna v porovnání s počtem 1 574 v roce 2017 prakticky zanedbatelná,“ doplnila Matějů.

Foto pixabay.com

Štítky požáry, zásah, statistiky, hasiči, jižní Čechy, nehody, požár, Jihočeský kraj

Jihočeští hasiči v loňském roce uhasili 1 097 požárů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.