Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech nabízejí nejvíce sněhu za 13 let

Lyžařské areály na jihu Čech mají nejvíce sněhu za posledních 13 let. Naposledy byly podle provozovatelů příznivější podmínky pro lyžování v sezoně 2005/2006. Tehdy pokrýval sníh krajinu nepřetržitě od konce listopadu téměř až do dubna. Většina lyžařských areálů v těchto dnech proto láká návštěvníky na ideální podmínky pro rekreaci.

"Přívaly sněhu, které Lipno zažilo v průběhu ledna, nejsou obvyklé. V posledních letech jsme byli zvyklí spíše na lednovou oblevu, která komplikovala přípravy před jarními prázdninami. Letos je sněhu dostatek a teploty jsou stabilní. Takhle by měla vypadat pravá zima. Když leží sníh i mimo sjezdovky, navozuje to krásnou atmosféru," uvedl mluvčí Skiareálu Lipno Vojen Smíšek.

Nejnavštěvovanější středisko v regionu nabízí 12 kilometrů sjezdovek. Navíc v těsné blízkosti areálu lidé využívají čtyřkilometrový bruslařský ovál na zamrzlé hladině lipenské přehrady. Zájemci mohou už dnes večer vyrazit na led na akci s názvem Bruslení při svíčkách. "Na ledovou dráhu připravíme 100 zapálených svíček, které bruslaře dovedou z Mariny až na Loděnici Lipno. Tam na ně bude čekat občerstvení přímo na ledě," uvedl Smíšek.

Přibližně metr sněhu leží také na sjezdovkách v lyžařském areálu Zadov. Kromě toho provozovatelé pravidelně upravují pro běžkaře více než tři desítky kilometrů tratí v okolí Churáňova, Zlaté Studny a sedla Přilby.

Dostatek sněhu má i lyžařský areál Hochficht, který se nachází na česko-rakouské hranici Šumavy. Mluvčí střediska Martin Řezáč uvedl, že momentálně na svazích lyžuje velké procento českých návštěvníků, což je dáno především tím, že začaly jarní prázdniny.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský, lyžování, sníh, lyžařské středisko, Česko, Vodní nádrž Lipno, sjezdovka, jarní prázdniny, Martin Řezáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech nabízejí nejvíce sněhu za 13 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.