Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město znovu vypsalo zakázku na stavbu multifunkčního centra. Předpokládaná cena je 552 milionů korun

Na druhý pokus zkouší město najít firmu, která zbourá současnou Sportovní halu a postaví nové multifunkční centrum. Na začátku týdne vypsala radnice novou zakázku. Předpokládaná cena akce je 552 milionů korun. Původní záměr byl přitom postavit halu za 312 milionů.

Zájemci, kteří se budou chtít ujmout demolice a následné stavby, se mohou hlásit do 10. dubna. „Předmětem plnění veřejné zakázky je demolice původní Sportovní haly na Dlouhé louce v Českých Budějovicích, včetně likvidace nebezpečného odpadu, a výstavba nového Multifunkčního centra Dlouhá louka na původním místě sportovní haly,“ popisuje město stručně akci. 

Předpokládaná cena stavby je 552 milionů korun. Právě kvůli ceně bylo loni první výběrové řízení zrušeno. Z původních 312 miliónů se nejnižší nabídka od firmy Metrostav vyšplhala na 489 milionů korun. „S nějakým navýšením se dalo počítat, ale s tak enormním opravdu ne,“ uvedl v polovině minulého roku bývalý zastupitel Petr Podhola. I přesto se cena po roce vyšplhala mnohem výše.

Podle zadávací dokumentace by se mělo na hale začít pracovat začátkem června a hotovo by mělo být v září 2020. Podle Františka Konečného se ale může ještě termín měnit. „V případě, že vzniknou ze strany zájemců nějaké dotazy, je reálné, že se termín posune. Uvidíme ale v následujících týdnech,“ vysvětlil Konečný.

Vyhlášení výběrového řízení někteří zastupitelé kritizují. „Je to pro nás jasným signálem, nakolik vážně primátor hlas občanů bere,“ uvádí budějčtí Piráti. Ti stále usilují o to, aby o osudu haly rozhodli lidé v místním referendu. Podle zastupitele Lukáše Mareše se aktuálně pracuje na formulaci otázky, která by v referendu zazněla.

V případě jeho vyhlášení by se hlasovalo ve stejný termín, kdy budou v Budějcích probíhat volby do Evropského parlamentu. 

Foto Ateliér 8000

Štítky sportovní hala, Multifunkční centrum Dlouhá louka, výběrové řízení, České Budějovice, František Konečný, Metrostav, Petr Podhola, Evropský parlament, Lukáš Mareš, Česká pirátská strana

Město znovu vypsalo zakázku na stavbu multifunkčního centra. Předpokládaná cena je 552 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.