Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ředitelství silnic a dálnic má pokutu za nepovolené kácení v jižních Čechách

Česká inspekce životního prostředí uložila pokutu 200 tisíc korun, kterou musí zaplatit Ředitelství silnic a dálnic za nepovolené kácení v jižních Čechách. Pokutu 50 tisíc korun dostala pražská firma KNAP, která kácela. ŘSD a firma porušily zákon o ochraně přírody.

Šlo o nepovolené kácení a zásah do biotopu zvláště chráněných druhů živočichů u dvou silnic v Blatné na Strakonicku. ŘSD nechalo v dubnu 2018 mimo rozsah vydaných povolení pokácet dvě lípy a dále sedm dřevin, které byly biotopem zvláště chráněných druhů živočichů, páchníka hnědého a kovaříka rezavého.

Proti rozhodnutím se ŘSD a firma KNAP odvolaly. Odvolací orgán letos v březnu odvolání zamítl a sankce potvrdil. „Rozhodnutí tak nabylo právní moci," uvedla mluvčí České inspekce životního prostředí Radka Nastoupilová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ekologie, Jihočeský, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, kácení, Jihočeský kraj, Česká inspekce životního prostředí, Knap, Radka Burketová, okres Strakonice, Blatná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství silnic a dálnic má pokutu za nepovolené kácení v jižních Čechách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.