Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Břetislav Shon odchází z funkce předsedy představenstva Nemocnice České Budějovice

Ke dni 28. března 2019 odstupuje Břetislav Shon z postu předsedy představenstva Nemocnice České Budějovice, do kterého byl zvolen 15. března 2005. Ke stejnému datu také končí jeho členství v představenstvu budějcké nemocnice. Z těchto postů odchází na vlastní žádost po dovršení věku 70 let.

Břetislav Shon zasvětil budějcké nemocnici celý svůj profesní život. V roce 1975 nastoupil na urologické oddělení, na kterém zůstal až do roku 2006, přičemž od roku 1997 ho vedl jako primář.

Jakožto předseda představenstva budějcké nemocnice se významně podílel na jejím rozvoji. Jedním z hlavních cílů Břetislava Shona bylo směřovat přestavbu nemocnice k postupné centralizaci veškerých provozů do horního areálu. Tato vize se úspěšně naplňuje a pro pacienty znamená navýšení komfortu a kvality poskytované péče.

Nemocnice v Budějcích se pod vedením Břetislava Shona vypracovala mezi nejšpičkovější tuzemská zdravotnická zařízení, o čemž svědčí i prestižní ocenění v soutěži Nejlepší nemocnice ČR za rok 2015, kdy se českobudějovická nemocnice stala v konkurenci 156 nemocnic absolutním vítězem. Břetislava Shona i personálu Nemocnice České Budějovice ocenili při svých návštěvách také prezidenti Václav Klaus a Miloš Zeman.

Od zítra bude Břetislav Shon v nemocnici zastávat pozici ředitele Úseku chirurgických oborů. I nadále se tak bude věnovat dokončení přesunu oddělení z dolního areálu do horního.

Tisková zpráva | Foto nemcb.cz

Štítky nemocnice, České Budějovice, Břetislav Shon, Nemocnice České Budějovice, předseda představenstva, Václav Klaus, Miloš Zeman, Česko

Břetislav Shon odchází z funkce předsedy představenstva Nemocnice České Budějovice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.