Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Temelíně zkouška sirén potrvá necelých patnáct minut. Slyšet bude i v okolí

K zítřejší celostátní zkoušce sirén se připojí i Jaderná elektrárna Temelín. V jihočeské elektrárně bude ale zkouška přibližně o deset minut delší, potrvá necelou čtvrt hodinu. Nepřerušovaný tón v délce 140 vteřin se v temelínském areálu rozezní hned čtyřikrát. Sirény mohou slyšet i lidé v okolí elektrárny.

Zkouška začne v pravé poledne společně s celostátním testem sirén. První dva testy proběhnou v závodním rozhlase, třetí a čtvrtý pak v celém areálu. Právě areálové zkoušky jsou zvukově hodně výrazné. V tu dobu už nebude probíhat celostátní test a lidé v okolních obcích tak mohou tyto sirény zaznamenat. Proto předem byli informováni starostové nejbližších obcí a i uživatelé informačního sms systému.

ČEZ si v Temelíně během zkoušek ověřuje spuštění sirén ze dvou různých míst. Liché sirény spouští operátor elektrodozorny, sudé jdou z havarijního střediska.

Tisková zpráva | Foto cez.cz

Štítky Temelín, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ

V Temelíně zkouška sirén potrvá necelých patnáct minut. Slyšet bude i v okolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.