Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějce utrácí za odstraňování černých skládek statisíce

Budějce každý rok utratí statisíce korun za likvidaci černých skládek, na které lidé bez povolení odkládají odpad. Jde většinou o místa ve velkých aglomeracích na sídlištích. Loni například město zaplatilo za likvidaci černých skládek dva miliony koruny, letos za první tři měsíce více než 600 tisíc korun. Mluvčí budějckého magistrátu Jitka Welzlová dodala, že město měsíčně likviduje přibližně 350 černých skládek.

„Nejhorší je situace na sídlišti Máj, konkrétně v ulicích V. Volfa, M. Chlajna, N. Frýda, J. Bendy, v oblasti Palackého náměstí, dále je to Rožnov a jeho ulice B. Kafky a také ulice Novohradská a U Špačků v Mladém i točna MHD v Dukelské,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

„Tam likvidujeme černé skládky v podobě rozbitého nábytku, nefunkčních ledniček, televizí a různého harampádí, které lidé odkládají hlavně vedle kontejneřišť a separačních nádob,“ dodal.

Město podle něj nabízí dost možností, jak se odpadu zbavit legálně. „Zdá se, že to někteří obyvatelé úplně ignorují. Mám na mysli stabilní a mobilní sběrné dvory, kde mohou vše nepotřebné odkládat sedm dní v týdnu zcela zdarma,“ řekl Moravec.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, odpady, České Budějovice, skládka, sídliště, černá skládka, Ivo Moravec, Rožnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce utrácí za odstraňování černých skládek statisíce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.