Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volejbalová legenda Ondřej Hudeček ukončil svou úspěšnou kariéru

Ondřej Hudeček, volejbalová legenda a odchovanec budějckého Jihostroje, oznámil konec své úspěšné aktivní kariéry. S Jihostrojem dokázal získat dva extraligové tituly, ten třetí se mu podařilo vybojovat s Karlovarskem v loňské sezoně. K tomu přidal ještě jeden titul ve francouzské lize. Byl dlouholetým reprezentantem a zastával dokonce funkci kapitána národního týmu. Nyní se rozhodl svou dlouholetou kariéru skvělý smečař uzavřít a volejbalu se bude věnovat už jen jako funkcionář.

Svou kariéru rozjížděl Hudeček v Českých Budějovicích za místní Jihostroj. Vedlo se mu zde nadmíru dobře. S týmem dokázal získat dva mistrovské tituly a vyhrát Český pohár. Poté se na dlouhá léta přestěhoval do Francie.

Nejúspěšnější roky zažil hned na své první štaci v Cannes, se kterým se mu podařilo získat francouzský titul. Poté vystřídal ještě další tři kluby, aby se po 13 letech vrátil zpět do Česka. Nebylo to ale domů, nýbrž do týmu Karlovarska. Zde se mu podařilo v loňském roce vyhrát celkově třetí mistrovský titul v české extralize.

Zároveň byl i dlouholetým reprezentantem. Třikrát se zúčastnil Mistrovství světa a čtyřikrát Mistrovství Evropy. V národním týmu dokonce plnil roli kapitána. V letošní sezóně, která pro něj byla poslední si mohl s Karlovarskem ještě naposledy zahrát Ligu mistrů. V extralize se ale týmu moc nedařilo a skončil až na pátém místě. Nyní se přesouvá z palubovky do pohodlného křesla kanceláře. V týmu Karlovarska podepsal tříletou smlouvu jako manažer.

Autoři | Foto Facebook VK ČEZ Karlovarsko

Štítky volejbal, Ondřej Hudeček, Jihostroj, Karlovarsko, kariéra, VK Jihostroj České Budějovice, Karlovarský kraj, Francie, Liga mistrů UEFA, Extraliga ledního hokeje, Česko, Cannes

Volejbalová legenda Ondřej Hudeček ukončil svou úspěšnou kariéru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.