Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Za plovárnu bez tobogánu může pochybení projektanta

Nekonečný příběh tobogánu na budějcké plovárně. Tak by se dala nazvat situace, která kolem tobogánu je. Termínů spuštění už bylo několik, realita je ale taková, že zatím se lidé mohou koukat na rozebraný tobogán. Reálný termín dokončení je koncem letošního července.

O sedm metrů delší tobogán za necelých šest milionů korun měl být v provozu už koncem srpna. První termín nevyšel, stejně jako ten druhý, který byl posunutý na konec října. Nevyšel ani třetí termín, který byl 20. února. Kde je problém?

„Při návrhu dráhy došlo k pochybení projektanta. Je nutné část dráhy tobogánu předělat jak projekčně, tak fyzicky. Subdodavatelská firma předložila dvě varianty úpravy tubusu. Jedna varianta navrhovala zkrácení tubusu asi o 2,5 metru, druhá varianta předpokládá větší úpravy, její výhodou je prodloužení tubusu tobogánu o 2,5 metru,“ uvedla tisková mluvčí města Jitka Welzlová. Vedení města i provozovatel plovárny je pro variantu číslo dvě.

Zásadní úpravy zaberou čas. Zhotovitel provedl modelaci časového harmonogramu prací a jako reálný uvedl termín červenec 2019. „Smlouva uzavřená se zhotovitelem obsahuje sankční ustanovení v souvislosti s nedodržením termínu. Na základě toho bude město uplatňovat smluvní pokutu,“ dodala Welzlová.

Smlouva uzavřená se zhotovitelem obsahuje sankční ustanovení v souvislosti s nedodržením termínu. Na základě toho bude město uplatňovat smluvní pokutu.

Foto Jan Pešek

Štítky tobogán, plovárna, České Budějovice, koupaliště

FOTO: Za plovárnu bez tobogánu může pochybení projektanta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.