Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do hereckého nebe odešel Václav Postránecký, podlehl vážné nemoci

Po ročním boji s těžkou nemocí zemřel včera večer herec Václav Postránecký. Informaci dnes potvrdil mluvčí Činohry Národního divadla Tomáš Staněk.

Herec, který se původně vyučil zámečníkem, se přes angažmá v Brně a Městských divadlech pražských roku 1978 dostal až do Národního divadla, na jehož prknech měl loni oslavit 40 let. Už na jaře 2018 ale musel kvůli operaci v dutině břišní svá představení rušit, a role za něj na čas převzali kolegové.

„Václav Postránecký včera ve 22:40 v kruhu nejbližší rodiny podlehl dlouhému statečnému souboji se zákeřnou nemocí,“ uvedl Staněk.

Postránecký byl dlouholetým členem činoherního souboru první české scény, věnoval se dabingu a známý je z mnoha filmových a televizních rolí. Diváci ho znají z filmových pohádek či oblíbených seriálů. Zářil ve filmu S tebou mě baví svět nebo filmové sérii Bobule. Oblíbené postavy ztvárnil v seriálech Doktoři z Počátků, Cirkus Humberto nebo Četnické humoresky.

Autoři | Foto commons.wikimedia.org

Štítky Václav Postránecký, nemoc, Tomáš Staněk, Činohra Národního divadla, Národní divadlo v Praze, Městská divadla pražská, Brno, S tebou mě baví svět, Doktoři z Počátků, herec, Cirkus Humberto, Četnické humoresky

Do hereckého nebe odešel Václav Postránecký, podlehl vážné nemoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.