Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Chcete vidět mrtvé lidi? Vyfotit si je? Německý policista vyškolil českého řidiče

Statisíce shlédnutí získalo během krátké doby video, na kterém němečtí policisté „školí“ českého a maďarského řidiče. Důvodem je jejich chování, které by v našich končinách bylo považováno za neetické a u našich západních sousedů za nezákonné. Oba řidiči si totiž natáčeli místo tragické nehody, ke které došlo v úterý u Norimberku.

Na videu, které přinesl bavorský server rozhlasu BR24, je jasně vidět, jak policista umravňuje nejprve českého řidiče dodávky a poté jeho maďarského kolegu, který kolem místa nehody projížděl v kamionu. „Odkud jste, z Maďarska? Z Polska?" ptá se německý dopravní policista řidiče, který odpovídá, že je Čech.

Policista se naštval poté, co oba řidiči čekající v koloně začali zásah záchranářů fotit a natáčet. „Chcete vidět mrtvé lidi? Vyfotit si je?“ zeptal se policista řidičů a dodal: „Teď musíte zaplatit 128,50 eura pokutu, protože jste fotil místo nehody.“ 

Oba zmínění řidiči si fotili nehodu mezi městy Roth a Norimberk, při které zahynul sedmačtyřicetiletý řidič kamionu. Ten byl podle policie zároveň viníkem nehody.

Tvrdé postihy zavedlo Německo v roce 2018 pro takzvané čumily, tedy ty řidiče a jejich spolujezdce, kteří jedou kolem dopravní nehody, filmují, fotografují a omezují dopravu. Od nového roku se výrazným způsobem zpřísnily tresty. Hříšník může skončit až na rok ve vězení nebo zaplatí pokutu až 200 eur.

Foto BR24

Štítky nehoda, policie, natáčení, řidič, Norimberk, Polsko, Maďarsko, Německo

VIDEO: Chcete vidět mrtvé lidi? Vyfotit si je? Německý policista vyškolil českého řidiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.