Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Už víte, kam na dovolenou v Evropě?

PR článek

Nemusíte nutně za oceán, abyste zažili dovolenou svých snů. Evropa je plná nádherných míst, jen se rozhlédnout. Vyrazte tam, kam vás to táhne nejvíc.

Tradičně k moři

Evropské přímořské oblasti jsou oblíbeným místem pro letní dovolené. Ačkoliv my sami si u nás moře neužijeme, nemáme k němu zas tak daleko. Vyrazte třeba do Chorvatska, Itálie nebo trošku dále do Bulharska, kde najdete čisté pláže, levné ubytování i řadu zajímavých míst. Místní jsou zvyklí na české turisty, takže nebudete mít problém se domluvit a zažijete tak dovolenou, kde si opravdu odpočinete.

Za památkami a poznáním

Další možností je vybrat si oblíbené město, které vás láká a máte ho už dlouho na svém seznamu míst, kam se chcete podívat. Poznejte jeho historii, známá i neznámá místa, gastronomii, kulturu i místní lidi. Jestli nemáte rádi typická města přeplněná turisty jako je Paříž nebo Řím, najděte si jiné alternativy. Třeba taková Kodaň v Dánsku je skvělým městem, které stojí za to navštívit. Nabízí bohatou historii s památkami, ale i moderní architekturu, výbornou gastronomii, a hlavně pohodovou atmosféru severské země.

Vyrazte na eurotrip

Pokud vás nebaví typická dovolená na pláži, vymyslete něco jiného, třeba dobrodružnou dovolenou, během které stihnete projet více míst. Ideální je vzít partu kamarádů, auto nebo dodávku a vyrazit na cestu. Projeďte více států a oblíbených měst během pár dní a zažijte skvělé dobrodružství. Co takhle projet Nizozemsko, Brusel a Lucembursko? Nemusíte nutně navštívit hlavní města přeplněná turisty. Vyberte si menší městečka na okraji, tulipánová pole i severské pobřeží.

Zůstaňte u nás

Pokud jste si nevybrali žádnou evropskou destinaci za hranicemi, nezoufejte. I u nás se najde spoustu nádherných míst. Určitě jste ještě nestihli procestovat všechny krásy Čech a Moravy. V létě je ten ideální čas prozkoumat další místa a zase o kousek víc poznat svou zemi.

Už jste si vybrali dovolenou podle svých představ? Pak máte z poloviny vyhráno. Nezapomeňte ale před odjezdem vyřešit i důležitou administrativu. Zařiďte si cestovní pojištění, se kterým máte jistotu, ať už pojedete kamkoliv. I kdybyste zůstali v Česku, je dobré cestovní pojištění mít a připojistit sebe i svou rodinu.

Štítky Evropa, Itálie, Bulharsko, Chorvatsko, Česko, pláž, Paříž, Řím, Dánsko, Nizozemsko, Kodaň, Lucembursko

Už víte, kam na dovolenou v Evropě?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.