Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Jihočeském kraji je další Oranžové hřiště. Tentokrát je určeno pro sportovce a vzniklo v obci Hůry

Přibližně šest kilometrů severovýchodně od Českých Budějovic vzniklo za podpory Nadace ČEZ v centru obce Hůry nové multifunkční hřiště. Nahradilo již nevyhovující antukové hřiště, které zde bylo od 90. let. Nadace ČEZ na jeho výstavbu přispěla částkou 800 tisíc korun.

V sobotu proběhlo v obci Hůry slavnostní otevření nově vybudovaného Oranžového hřiště, které vzniklo za podpory Nadace ČEZ. Sportovci z obce budou moci svého sportovního ducha probudit například při hře volejbalu, basketbalu nebo fotbalu. Areál bude otevřen denně až do večerních hodin. Jeho provoz zajistí obec. „Hřiště bude využíváno zejména dětmi, mládeží a mateřskou školou. Obec se snaží v posledních několika letech zaměřit na rozvíjení pohybových aktivit naší nejmladší generace,“ uvádí starosta obce Jiří Borovka.

Oranžové hřiště je již 72. realizované v Jihočeském kraji od roku 2003. „Náš grantový program Oranžové hřiště pomáhá městům a obcím napříč Českou republikou financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť, a to již více než 15 let. Za dobu své existence rodina Oranžových hřišť dosáhla počtu více než pěti set. Nadace ČEZ vždy ráda podpoří projekt, který podporuje aktivní trávení volného času, a to nejen u dětí, ale i dospělých,“ doplnila ředitelka nadace Michaela Ziková.

Autoři | Foto Facebook obec Hůry

Štítky oranžové hřiště, ČEZ, Hůry, Jihočeský kraj, České Budějovice, Česko

V Jihočeském kraji je další Oranžové hřiště. Tentokrát je určeno pro sportovce a vzniklo v obci Hůry  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.