Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Veřejná soutěž Jihočeského kraje hledá umělecké dílo, které nejlépe vystihne pád železné opony

Pád železné opony. To je hlavní téma otevřené soutěže, kterou vyhlásil společně s Horním Rakouskem Jihočeský kraj. Hledají umělce, kteří dokáží co nejlépe vystihnout tuto významnou historickou událost. Zájemci se mohou hlásit až do 20. září.

Soutěž je otevřená pro všechny umělecké obory. „Základním předpokladem účasti je, aby se na návrhu a realizaci projektu podaného do soutěže společně podíleli v přeshraničním měřítku umělci z obou regionů. Ti musí pocházet z Horního Rakouska a Jihočeského kraje, nebo zde mít minimálně čtyřleté trvalé bydliště, popřípadě centrum svých životních zájmů. Tuto skutečnost je nutné při podání projektu dostatečně doložit,“ zdůraznil vedoucí Odboru kultury a památkové péče Krajského úřadu Jihočeského kraje (KÚ JčK) Patrik Červák.

Garanty soutěžního projektu jsou jihočeská hejtmanka Ivana Stráská a hornorakouský zemský hejtman Thomas Stelzer„Před třiceti lety padla železná opona, která na dlouhá desetiletí naše národy od sebe oddělila. Výsledek tohoto projektu by měl být trvalou připomínkou momentu, který se nesmazatelně zapsal do naší historie a znovu nám otevřel cestu k našim nejbližším sousedům. Máme hodně společného. Chceme a umíme spolu žít,“ uvedla Stráská.

Zájemci se mohou přihlásit do 20. září. Hotový musí být projekt nejpozději v prosinci 2019. O vítězi rozhodne porota tvořená čtyřmi členy z obou regionů. Podrobnější informace k soutěži najdete na webu Jihočeského kraje.

Tisková zpráva

Štítky Jihočeský kraj, soutěž, Železná opona, umělci, projekt, Rakousko, Ivana Stráská, Thomas Stelzer, Horní Rakousy

Veřejná soutěž Jihočeského kraje hledá umělecké dílo, které nejlépe vystihne pád železné opony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.