Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U Kauflandu možná vyroste nový obchoďák, město je k návrhu skeptické

V těsné blízkosti Kauflandu možná vyroste nový obchodní dům. Podobný by mohl být tomu, který se v červenci začal stavět na Okružní. Informaci včera potvrdil náměstek Juraj Thoma, dodal ale, že město se k návrhu staví velmi skepticky. Zda obchodní objekt Dlouhá louka bude nakonec stát, je tedy zatím ve hvězdách.

Obchodní objekt Dlouhá louka by měl vyrůst v křižovatce vedle stávající benzinové pumpy. Koncept by mohl být podobný obchodnímu domu, který se aktuálně staví na Okružní. Investorem stavby by měla být firma 4.SAXES. Jejího jednatele se nám ale zastihnout nepodařilo. 

U Budějc vyroste další obchoďák. Nabídnout by měl oblečení, drogerii nebo fast food

Čtyři samostatné objekty s obchody, občerstvením nebo automyčkou. Tak vypadají plány na výstavbu nového obchodního centra u Okružní v Českých Budějovicích. Stavět by se mělo začít v polovině června.

Předběžný názor města je ale k plánům velmi skeptický. „Zítra budeme na toto téma jednat. Na schůzce se sejde útvar hlavního architekta s odborem územního plánu a náměstek Viktor Lavička. Město na jednání přednese svůj postoj k navrhovanému plánu stavby. Už teď ale mohu říci, že jsme k tomu rezervovaní,“ uvedl náměstek Juraj Thoma.

Podle něj je v tuto chvíli ve vzduchu spousta otazníků. Jedním z nich je i otázka dopravní zátěže, která je v tomto místě velmi vysoká. Navíc kruhový objezd, který u Kauflandu je, by se do budoucna měl také dočkat rekonstrukce. 

Město chce Na Dlouhé louce jednopodlažní záchytné parkoviště. Kdy bude stát se zatím neví

Na Dlouhé louce u kruhového objezdu u Kauflandu by mělo vzniknout jednopodlažní záchytné parkoviště. Zaparkovat by zde v budoucnosti mohlo až 20 kamionů a 150 osobních aut. Kdy by se mohlo parkoviště stavět ale zatím není jasné, město teprve bude...

Foto Jana Kroneislová

Štítky obchodní objekt Dlouhá louka, návrh, město, jednání, Kaufland, Juraj Thoma

U Kauflandu možná vyroste nový obchoďák, město je k návrhu skeptické  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.