Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Klub Aktiv a Sokolská župa Jihočeská zve na Sportovní hry seniorů v Českých Budějovicích

Ve čtvrtek 19. září budou jihočeští senioři už pošesté soutěžit na Sokolském ostrově. Součástí programu bude slavnostní otevření zrekonstruované tribuny stadionu. Sportovcům i divákům přijde zazpívat folková zpěvačka Pavlína Jíšová.

Šestý ročník akce Sportovní hry senzačních seniorů Jihočeského kraje se uskuteční ve čtvrtek 19. září od půl desáté dopoledne. Seniorské hry pořádají organizace Sokolská župa Jihočeská a Klub Aktiv. Jedná se o jednodenní sportovní soutěž občanů věkové kategorie 60+, ve které nejde primárně o sportovní výkony, ale o radost z pohybu a společné setkání, navázání a prohloubení přátelství a partnerství mezi seniorskými organizacemi.

Záštitu nad hrami převzali starostka České obce sokolské Hana Moučková, senátor senátu Parlamentu ČR Ladislav Faktor a František Vácha, poslanec PS ČR.

Soutěžit budou jak jednotlivci, tak tříčlenná družstva. Pro jednotlivce je připravena disciplína severská chůze na 400 metrů. V rámci fair play jsou soutěžící rozděleni do věkových kategorií – 60- 69 let a 70 let a více. Vítězové všech kategorií obdrží medaile a diplom.

Pro tříčlenná družstva je připraveno 15 soutěžních disciplín: hod na koš, ruské kuželky, střelba na florbalovou branku, hod kriketovým míčkem, hod míčkem na cíl, lukostřelba a další. Hodnoceno bude družstvo jako celek. Vítězná družstva obdrží poháry, medaile a diplomy. Pro účast v soutěžích je nutno přihlásit se e-mailem nebo písemně organizátorům na adresu klubaktiv@gmail.com.

Na stránkách jsou k dispozici podrobné informace. Mimo tyto sportovní disciplíny budou pro kohokoliv k dispozici nesoutěžní disciplíny: šipky, pétanque a další. Cvičitelka TJ Sokol České Budějovice bude předvádět pro účastníky zdravotního cvičení. Prezence účastníků bude probíhat od 8 hodin přímo na stadionu a hry budou zahájeny nástupem soutěžících a rozhodčích v půl desáté.

Sportovní hry nabízí seniorům příležitost společného setkání s přáteli, aktivně si zasportovat nebo se dozvědět informace o zdravém životním stylu.

Tisková zpráva

Štítky senioři, Sportovní hry, sport, České Budějovice, Pavlína Jíšová, Parlament České republiky, Ladislav Faktor, Česká obec sokolská

Klub Aktiv a Sokolská župa Jihočeská zve na Sportovní hry seniorů v Českých Budějovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.