Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeský kraj nemá klasické multifunkční centrum

Pouze českobudějovický zimní stadion se v Jihočeském kraji svými parametry blíží multifunkční hale. V jeho prostoru se kromě hokejových zápasů konají i utkání jiných sportů, ale také koncerty. Skutečnou multifunkční halu však kraj nemá. České Budějovice její výstavbu plánovaly, ale nakonec od projektu ustoupily kvůli vysoké ceně.

„Samozřejmě, že Jihočeský kraj by si multifunkční centrum, které slouží sportu, zábavě a kultuře, zasloužil. Ano, českobudějovický zimní stadion funguje na podobném principu, ale úplně tyto podmínky nesplňuje," řekl náměstek českobudějovického primátora a krajský radní Ivo Moravec.

Zimní stadion v jihočeské metropoli primárně slouží k hokejovým zápasům místního klubu. Přibližně pětkrát do roka se v jeho areálu konají koncerty. „Ale připravit stadion na kulturní akce je provozně náročné,“ uvedl ředitel sportovních zařízení Českých Budějovic Tomáš Novák. Cena pronájmu zimního stadionu na kulturní akce na 24 hodin je 200 tisíc korun. „Pokud je program delší, částka se adekvátně zvýší,“ dodal Novák.

České Budějovice měly letos začít stavět nové multifunkční centrum, které by nahradilo současnou sportovní halu na Dlouhé louce. Náklady na projekt se však vyšplhaly z původních necelých 300 milionů korun na konečných 551 milionů korun. Letos v březnu českobudějovičtí zastupitelé rozhodli, že multifunkční centrum se stavět nebude. Město nyní zvažuje, že by postavilo další halu, která by však sloužila sportům, a nebyla by tak multifunkčním centrem. Tím by se výrazně snížily náklady na projekt.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky sporty, kultura, Jihočeský kraj, zimní stadion, sport, projekt, České Budějovice, Tomáš Novák, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj nemá klasické multifunkční centrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.