Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V příštím týdnu bude pršet, objevit se může i sníh

Teploty i srážky budou v listopadu celkově spíše obvyklé pro toto období, nadprůměrné teploty očekávají meteorologové v závěru měsíce. Naopak pršet, případně sněžit by mělo nejvíce v příštím týdnu. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

„V následujících čtyřech týdnech se očekávají teploty většinou na horní hranici běžných hodnot pro danou roční dobu, v závěru měsíce i nad touto hranicí. Celkově budou teploty do konce listopadu slabě nadnormální nebo normální,“ uvedli meteorologové.

Týdenní průměry denních teplot budou pro příští dva týdny kolem osmi až deseti stupňů Celsia, v dalších týdnech kolem pěti až osmi. Průměrné noční teploty klesnou nejdříve ke dvěma, ve třetím předpovědním týdnu pak k nule.

Dlouhodobá průměrná teplota pro období od 4. listopadu do 1. prosince je 2,8 stupně Celsia. Nejtepleji bylo podle záznamů vedených od roku 1951 v roce 2006 s průměrem 6,7 stupně, zatím nejnižší průměr minus 0,8 stupně Celsia zaznamenali meteorologové v roce 1965.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, zima, sníh, déšť, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia

V příštím týdnu bude pršet, objevit se může i sníh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.