Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na jihu Čech proběhne nárazová odorizace plynu. Pomůže lépe odhalit poruchy rozvodů

Během příštího týdne bude na jihu Čech a v okrese Pelhřimov probíhat nárazová odorizace plynu. Cílem akce je lepší diagnostika poruch a netěsností v plynových rozvodech. Lidé o dodávky plynu nepřijdou, musejí ale počítat s jeho větším zápachem. Nárazová odorizace se provádí pravidelně a přispívá k větší bezpečnosti celé plynové distribuční soustavy.

 Zemní plyn je bez zápachu, proto se odorizuje. Po dobu nárazové odorizace se do výstupu zemního plynu z předávací stanice přidává merkaptan, který díky své zapáchavosti umožní zjistit případné úniky a netěsnosti plynárenského zařízení.

Letos na podzim se uskuteční na distribučním území společnosti E.ON nárazová odorizace od pondělí 18. listopadu od 8:00 do pátku 22. listopadu do 8:00 hodin. Termín je přitom pro všechny distributory na území České republiky stejný, aby bylo možné zkontrolovat celou distribuční soustavu najednou.

„Pravidelná odorizace zvyšuje bezpečnost dodávek plynu, protože jednoduše a efektivně pomáhá najít místa, kde plyn uniká. Pokud klienti únik plynu zaregistrují, prosíme je, aby zavolali na poruchovou službu na telefonní číslo 1239,“ sdělil Jan Chromý, vedoucí dispečinku společnosti E.ON v Českých Budějovicích.

Dodávky plynu nebudou během akce nijak omezeny. Lidé ovšem musejí počítat s jeho větším zápachem. Zákazníci však mohou tuto zkoušku plynových rozvodů využít také k odhalení menších úniků a netěsností v samotných domácnostech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky plyn, kontrola, odorizace, Česko, rozvod, Pelhřimov, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech proběhne nárazová odorizace plynu. Pomůže lépe odhalit poruchy rozvodů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.