Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Poplatek ze psů budou od nového roku platit všichni pejskaři. Sazba by ale měla být nižší

Od nového roku musí být všichni psi v Česku čipovaní. S tím se pojí další povinnost pejskařů v Českých Budějovicích. Kromě čipu budou mít také všichni obyvatelé pravděpodobně povinnost zaplatit za svého čtyřnohého miláčka poplatek. Dosud platili jen ti, jejichž pes čipem označený nebyl.

Za změnu může úprava obecně závazné vyhlášky, kterou na svém pondělním jednání schválila rada města. Původní dokument totiž ukládal zaplatit poplatek pouze těm, kteří neměli svého psa označeného čipem. „Tím, že je od nového roku povinnost mít čip, a čipovaní psi poplatek platit nemuseli, přišlo by město o výraznou částku, která má za význam vyrovnávat negativní důsledky spojené s chovem psů,“ vysvětlill náměstek primátora Petr Holický.

Město proto upravilo vyhlášku tak, že poplatek budou platit všichni pejskaři. Snížilo ale výši poplatku. „V návrhu by mělo jít o 400 korun za prvního psa a 600 korun za každého dalšího psa. Poloviční sazba je nastavena u osob starších 65 let,“ doplnil Holický.

Rozhodnutí rady města musí ještě potvrdil zastupitelstvo. To zasedne v pondělí 9. prosince. Schvalovat by mělo také novou vyhlášku k poplatku za komunální odpad.

Čtete také:

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky pes, poplatek ze psů, město, České Budějovice, nový rok, poplatek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poplatek ze psů budou od nového roku platit všichni pejskaři. Sazba by ale měla být nižší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.