Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dobrovolníci ručně zabalili lahve Požehnaného ležáku. Výtěžek z prodeje půjde na charitu

Čtyři tisíce lahví Požehnaného ležáku dnes balili dobrovolníci v Budějovickém Budvaru. Světlý ležák požehnal biskup Vlastimil Kročil na začátku září. Ručně balené lahve se budou prodávat ve stánku u katedrály sv. Mikuláše a výtěžek z prodeje půjde na charitu. Přes sto lahví předá osobně papežovi sládek Adam Brož

Požehnaný ležák vzniknul letos potřetí. „Tradice vznikla před třemi lety, kdy jsme připravili požehnanou várku piva jako osobní dar pro papeže. I letos dostane 124 jednolitrových lahví. S charitativním záměrem pořádáme akci podruhé,“ vysvětlil mluvčí národniho pivovaru Budějovický Budvar Petr Samec.

Pro dobrovolníky, kteří byli jak z Budějovického Budvaru, tak i z Diecézní charity, bylo dnes připraveno čtyři tisíce lahví. Zabalení trvalo šedesáti dobrovolníkům kolem tří hodin.

Požehnané pivo se bude prodávat ve stánku u katedrály sv. Mikuláše. „Oficiální prodej začne zítra. K dispozici budou jak lahve, tak i čepované pivo. Prodej bude ukončen 23. prosince,“ upřesnil Samec.

Výtěžek z prodeje půjde Diecézní charitě České Budějovice. „Výtěžek bychom rádi použili na podporu dobrovolníků v našem dobrovolnickém centru. Ti lidé vykonávají nějakou bohulibou činnost bez nároku na honorář, ale je potřeba o ně pečovat, zaškolit je, zajistit jim pojištění, supervize a další,“ vysvětlila mluvčí Martina Baráková. V loňském roce se podařilo získat 216 tisíc korun.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Požehnaný ležák, Budějovický Budvar, charita, Vlastimil Kročil, pivo, Petr Samec, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci ručně zabalili lahve Požehnaného ležáku. Výtěžek z prodeje půjde na charitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.