Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Lyžařské areály už zasněžují, start sezony se blíží

Některé skiareály už začaly zasněžovat sjezdovky. Provozovatelé doufají i v přírodní sníh. Hochficht v případě příznivých sněhových podmínek plánuje zahájit lyžařskou sezónu 7. prosince. Lipno by pak sezonu mohlo zahájit 14. prosince.

Sněžná děla spustila obsluha na Lipně včera v po desáté hodině večer. První umělý sníh pokryl lyžařské výukové hřiště Foxpark a Jezerní, Spojovací a Dámskou sjezdovku. „Teď by podle předpovědi mohlo sněžit,“ řekl Jiří Falout, obchodní a marketingový ředitel jihočeského areálu. Zasněžování by podle něj mohlo s ohledem na teploty pokračovat v noci na středu a pak v dalších dnech.

Pro první umělý sníh je optimální teplota okolo čtyř až pěti stupňů Celsia pod nulou s ohledem na vlhkost vzduchu. Další umělé zasněžování na vrstvu sněhu je možné i při minus dvou stupních. Ceny některých skipasů se na Lipně o několik procent zvýší.

Sněžná děla jsou od včerejšího dne v provozu i na Hochfichtu. Pokud bude počasí přát, lyžařská sezona by tam mohla odstartovat 7. prosince. V případě, že by sněhu na sjezdovkách nebyl dostatek, posune se zahájení sezóny na 14. prosince. Návštěvníci se v letošní sezoně mohou těšit i na nové vybavení a překážky ve Funparku „Blackhill“ u sjezdovky  Schwarzenbergabfahrt.

Autoři | Foto Jiří Falout

Štítky rekreace, počasí, hory, Jihočeský kraj, Hochficht, Lipno, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, sněžné dělo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály už zasněžují, start sezony se blíží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.